вівторок, 30 жовтня 2018 р.

1 листопада 1918 року на ратушевій вежі княжого Львова замайорів синьо-жовтий прапор і було проголошено Західноукраїнську Народну Республіку (ЗУНР), президентом якої став наш земляк, бущанин Євген Петрушевич.

   До цієї важливої для українського державотворення дати в Буському районі відбудеться ряд заходів.
31 жовтня (середа)
  Віче до 100-річчя ЗУНР, покладання квітів, початок теренової гри «Листопадовий чин». м.Буськ, вул. Є.Петрушевича (біля пам’ятника президентові ЗУНР при вході на територію Буської гімназії). Початок: 12.00 год.
   Освячення відновленого надмогильного пам’ятника Омеляну та Савині Петрушевичам – батькам президента ЗУНР Є.Петрушевича. 
   м.Буськ, вул. Петрушевича (старе кладовища міста, поруч з центральним входом). Початок: 13.30 год.
1 листопада (четвер)  
  Відкриття меморіальної плити до 100-річчя ЗУНР на фасаді Буської міської ради. м.Буськ, площа 900-річчя Буська, 1. Початок: 09.30 год.
  Відкриття пам’ятника летунам Української Галицької Армії (УГА).  смт Красне, вул. Івана Франка (біля селищної ради). Початок: 11.00 год.
    Окрім зазначених заходів, у жовтні-листопаді в визначених відділом культури та туризму РДА народних домах проводиться фестиваль патріотичної пісні «Січовий співаник», готується до проведення форум краєзнавців-літописців та презентація ІІ видання краєзнавчого альманаху товариства «Бужани». 
   У першій декаді листопада запланований перегляд у Буському РНД фільму «Євген Петрушевич» з циклу передач «Історична правда з Вахтангом Кіпіані».

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ