понеділок, 15 жовтня 2018 р.


У суботу, 13 жовтня, понад 100 людей, в тому числі гості з багатьох країн світу, не змогли побачити експозицію Олеського замку. На це поскаржився керівник екскурсійних груп, один із туроператорів Ігор Губіліт, пише львівське видання Форпост з посиланням на WestNews.info

   Керівник туристичного агентства зазначає, що вони на екскурсію в Олеський замок привезли групу туристів із ста людей. Проте, як з’ясувалось, працівники Львівської галереї мистецтв, кому належить Олеський замок, пам’ятку архітектури вирішили закрити, бо у них скорочений робочий день.
    «Понад 100 людей (серед яких і гості з багатьох країн світу) не змогли побачити експозицію Олеського замку, бо у них виявляється скорочений день. Втрати бюджету понад 5 000 грн. (вхід в замок 45 грн. з особи), іміджеві втрати ніхто і не рахує. Переговори з директором Галереї мистецтв Тарасом Возняком нічого не дали. У це важко повірити, але туристи прорвалися на територію замку, щоб хоча би побачити, внутрішнє подвір’я (про експозицію вже мова не йде). Керівництво замку викликало поліцію і вона склала протокол про незаконне проникнення на територію. Що цікаво на сайті пише, що каса працює в суботу до 17:30, а сьогодні так як скорочений день, вона ніби працює до 16:30, а групи (їх було 4, зокрема і наша) приїхали в районі 16:30, і їх відмовилися пускати навіть на територію. Ми працюємо з багатьма державними туристичними об’єктами України, всяке буває, але завжди і всюди можна вирішити питання, проте лише не із замками “Золотої Підкови” Львівщини. Декілька років назад була надія, що із зміною керівництва, щось зміниться, але поки що крига не скресла, совок із замків не вивітрився», – зазначив Ігор Губіліт.
    Нагадаємо, як писав «Буський медіа портал», цьогоріч улітку, громада селища Олесько вимагала від влади зберегти музей «Олеський замок» та припинити переслідування його працівників. Також торік працівники музею «Олеський замок» написали відкритого листа до президента Петра Порошенка через події, які останнім часом відбуваються у Львівській національній галереї Мистецтв ім.. Б.Возницького. Головна хранителька музею – заповідника «Олеський замок, відділу Львівської національної галереї мистецтв ім.Б.Г.Возницького Тетяна Сабодаш у листі дл президента попросила від імені працівників музею про допомогу та захист.
   «Справа в тому, що відколи у Львівській національній галереї мистецтв призначили нового директора  – Возняка Т.С. – тут відбуваються дивні речі. Під приводом проведення реорганізації в музеї почалася травля працівників, безпідставне звільнення з роботи та звинувачення в крадіжках, підміні експонатів, корупції.
  Тепер дійшла черга і до працівників «Олеського замку», так, зокрема завідуючого замком Соломку Р.П. звинувачують у зникненні монет, мене, Сабодаш Т.О., головного хранителя музею (стаж – понад 40 років),  звинувачують у підміні музейних експонатів. Усі пред’явлені мною документи засвідчують, що це є груба фальсифікація, брехня, але на нинішнього директора це не діє, бо він собі поставив за мету оновити «корупційний» склад музейних працівників.
   Люди бояться вголос сказати слово, бо будуть звільнені з роботи. Олесько – це невеличке містечко і, крім замку, роботи не знайти.  Шановний Міністр культури Є. Нищук прекрасно знає про полювання на відьом в Галереї, про недопустимий як для музею психологічно-моральний клімат, направлений на знищення галерейного колективу.  Численні виступи, звернення, прес-конференції львівської інтелігенції нічого не дають. «Цар» продовжують засідати на троні і ганити усіх підряд «корумпованих» працівників (звичайно, окрім наближених), - йшлося у листі Т.Садобаш до Президента України П.Порошенка.
 Однак відповіді на звернення так і не було...

1 коментар:

  1. звільнити всіх причетних хоча надіі мало мало бо цуе район у якому продають став за1гр 31 грудня пл 9 га та ,,,

    ВідповістиВидалити

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ