середу, 28 листопада 2018 р.


На запрошення голови Буської районної ради Богдана Глови допомогти вирішити складні питання Буського району, в середу, 28 листопада, вдруге у цьому році до Буська приїхав голова фракції Народного Руху України у Львівській обласній раді Богдан Гагалюк. Зокрема депутат допоміг вирішити питання проведення складних операцій, лікування та життєвих ситуацій більше десятка мешканців лелечого району, надавши їм загалом біля 20 тис. грн. матеріальної допомоги зі свого депутатського фонду.

   Варто відзначити, що Богдан Гагалюк не є депутатом обласної ради від мажоритарного округу Буського району, але вже вдруге приїздить у району і не відмовляє кожному у допомозі. 
   Сьогодні на прийом до депутата звернулись мешканці Красного, Буська та Боложинова, зокрема представники Асоціації інвалідів Буського району. У кожного свої проблеми, уважно вислухавши їх, депутат пообіцяв посприяти виділити матеріальну допомогу до кінця цього року.
   По завершенню прийому громадян із головою фракції Богданом Гагалюком, головою районної ради Богданом Гловою та головою РДА Петром Морозом обговорили питання реконструкції та співфінансування соціальних об’єктів в районі, які були раніше проведені із обласного бюджету та щодо участі Буського району в обласному конкурсі мікропроектів у 2019 році.
   Голова Буської районної ради Богдан Глова розповів, що ознайомившись з новою редакцією Програми проведення обласного конкурсу проектів місцевого розвитку у Львівській області на 2017-2020 роки, затвердженої рішенням, Львівської обласної ради №270 від 25.10.2018 року (додаток 2), звернувся до голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина з відповідним листом щодо внесення змін.
    «Згідно пункту 2, розділу V Програми, небюджетний внесок (кошти фізичних осіб, спонсорські кошти чи не фінансовий внесок громади) повинен становити не менше 10% від вартості проекту. Тобто порівнюючи з попередніми роком відсоток нефінансового внеску збільшили вдвічі. Та найбільше балів, згідно додатку 5, надається тим конкурсантам, нефінансовий внесок яких складається більше 20% - 11 балів. Хоча для бідніших територій у яких немає багатих спонсорів, невеликих населених пунктів, яким важко зібрати такі суми з громади, введений індекс податкоспроможності адміністративно-територіальної одиниці залежно від місця розташування об’єкта, проте цей індекс, на нашу думку, оцінено надзвичайно малим балом (від 0,5 до 2 балів). За таких умов бідніші території аж ніяк не зможуть конкурувати з багатими. Тобто нова редакція програми ще в більшій мірі підтримала багатих і забрала шанси на перемогу в бідних. Враховуючи вищевикладане, пропонуємо або не менше, ніж вдвічі збільшити кількість балів за індекс податкоспроможності адміністративно-територіальної одиниці залежно від місця розташування об’єкта, або провести конкурс окремо по кожному районі в межах конкретної попередньо визначеної суми на район з врахуванням кількості населення району чи ОТГ. Тобто незалежно від того, хто переможе в конкурсі, територія району чи ОТГ в будь-якому випадку отримає визначену суму. Інакше кошти будуть зосереджені лише в тих районах чи ОТГ, де є багаті спонсори, особливо ті, які хочуть балотуватись у 2019 році і не шкодують під це власних грошей, і це призведе в апріорі до несправедливого розподілу фінансового ресурсу», - йдеться у листі голови Буської районної ради Богдана Глови. Наразі очікується відповідь.
   Загалом,  прийом громадян  пройшов в доволі діловій та конструктивній атмосфері.  Відтак, всі звернення мешканців Богдан Гагалюк вирішив  в ході прийому, з окремих керівникам району надані кваліфіковані консультації та рекомендації, а ті, що потребують додаткового вивчення, взяті під  особистий контроль.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ