понеділок, 10 грудня 2018 р.


Сьогодні – Міжнародний день прав людини. Це свято відзначається за пропозицією Генеральної асамблеї ООН, знаменуючи річницю ухвалення Асамблеєю Загальної декларації прав людини в 1948 році.

   Сімдесят років тому, 10 грудня 1948 року, ООН прийняла Загальну декларацію прав людини. Вона стала першим універсальним міжнародним актом з прав людини, що проголошує цивільні та політичні права і свободи особистості - рівність всіх перед законом, право кожного на свободу і особисту недоторканність, свободу совісті та інші. У Декларації заявлено також, що всі люди мають рівні права, які не залежать від їх раси, статі, мови, релігії тощо.
   В основу документа були покладені всі напрацювання людської думки, які були на той момент у даному питанні. Це був перший досвід колективної розробки універсального документа з прав людини.
   10 грудня в Україні стартував Всеукраїнський тиждень права - масштабна серія заходів, покликаних сприяти підвищенню правової освіченості та правової свідомості громадян. В рамках тижня права в культурних закладах Бущини спільно з Буським місцевим центром з надання безоплатної  вторинної правової допомоги проводяться різноманітні тематичні заходи інформаційного та виховного характеру. 
  Сьогодні інтегратор Буського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Іван Закала, з яким у нас налагоджена тісна  співпраця, завітав до Буської районної бібліотеки, аби разом з працівниками бібліотеки та читачами переглянути документальну стрічку шведської журналістки та режисерки  Елін Йонссон  «Боротьба Джамали», яка вийшла в прокат минулого року. Це дуже особистий і потужний портрет надзвичайно талановитої жінки Джамали, а також її пісні «1944» і виступу на Євробаченні - 2018, це  розповідь про трагічну сімейну історію та нинішню неспокійну ситуацію і складність становища кримських татар у наш час.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ