пʼятницю, 21 грудня 2018 р.

Мешканець Буська, громадський діяч, волонтер, депутат Львівської обласної ради Степан Рак, вже декілька місяців робить об’їзд населеними пунктами проводячи прийом громадян. Вчора, він завітав у селище Красне, яке йому часто прописують, як малу Батьківщину, хоча він народився у селі Острів. З якими найчастіше питаннями звертаються люди по допомогу до депутата, що вдається вирішити, а що залишається на контролі, - розповів «Буському медіа порталу» Степан Рак:

   - Сьогоднішній мій візит у селище – це вже за ліком 24 населений пункт району, залишилось ще три сільські ради. У Буську до нас можна звернутись у громадську приймальню, яка працює з понеділка по п’ятницю. 
 В усіх сільських радах, де вже побував, найчастіше люди звертаються за матеріальною допомогою. Звичайно, хотілось б, щоб наші люди були заможні, а так змушені ходити і просити матеріальну допомогу, яка не завжди може вирішити їхню проблему. Але відзначу, що приблизно 150 людей з району отримали матеріальну допомогу. 
  Я є фактично депутатом по Буському округу, але у Буському районі є два округи, тобто два депутата, але я не розділяю людей на округи. Всі люди, які звертались з району, чи з мого округу, де я є депутатом від фракції "Батьківщина", всім намагаємось допомогти. Першочергово матеріальну допомогу надавали важкохворим людям, але виділяли і одиноким людям, які не мають рідних. Звичайно це не суттєва допомога, але принаймні хоча б якась відчутна для людей підтримка.
   Щодо проблем населених пунктів, то найболючіша проблема – це дороги, адже вони є у незадовільному стані майже усюди. Частково вдається вирішити проблеми людей, але й щось залишається ще для вирішення. Варто пам’ятати, що багато таких речей залежить не від одної людини, а від декількох, тому потрібний час і зусилля. 
  Також існує проблема транспортного сполучення із районним центром. Особливо це гостре питання для людей, що проживають у віддалених селах (Чаниж, Топорів, Заводське та інші). Людям не зручно добиратись до приміської електрички у Красному чи інших населених пунктів, де є залізничні зупинки, бо перевізники встановили так графік, що маршрутки приїздять вже після відправлення електрички, що спричиняє численні незручності. А проїзд маршруткою до Львова дорогий, тому люди хочуть економити. У такому випадку потрібно ще під час проведення тендерної процедури на маршрут прописати, в який час і в яких населених пунктах має зупинятись маршрутка. Зараз коли перевізник вже переміг в тендері, то зміни внести практично дуже складно, він діє згідно закону так, як переміг згідно прописаної угоди. Але коли будуть проводитись нові тендери, я буду лобіювати це питання, щоб людям було зручно добиратись. 
   Відзначу ще важливу проблему з якою до мене часто звертаються люди – це переїзд через залізничні колії у центрі Красного, який розділяє фактично селище на дві частини. Через простоювання вантажних потягів не може приїхати вчасно на виклик ні швидка, ні пожежна. Це велика проблема. Особисто я звертався до керівництва Львівської залізниці і Міністра транспорту з приводу цієї негативної ситуації. Нещодавно отримав відповіді від залізниці, вони пояснюють, що такі випадки зумовлені великим навантаженням на транспортне перевезення на залізниці і вважають, що такі випадки поодинокі, але запевнили, що будуть влаштовувати логістику так, щоб зменшити кількість таких випадків. Ще очікую відповідь Міністра.
 Чимало робиться, чимало ще планується. Порівняти район сьогодні і кілька років тому, то різниця відчутна. Нові відремонтовані школи, садочки, відрізки доріг. У сьогоднішній час намагаємось докладати усіх зусиль для вирішення найгостріших питань, але не завжди всім допоможеш. 
   ДОВІДКА: Степан Рак народився 5 червня 1981 року в селі Острів Буського району. Навчався у Красненській середній школі. У 2003 р. здобув вищу освіту в Одеській державній академії харчових технологій. Освоївши фах інженера-технолога, повернувся додому і пішов працювати на Буський міжгосподарський комбікормовий завод (у 2005-2007 рр.  хімік-лаборант, у 2008-2012 рр.  головний інженер). Працював на посаді державного інспектора сільського господарства відділу контролю якості та безпеки зерна і продуктів його переробки у Держінспекції сільського господарства Львівської області. Має досвід громадської роботи.  У 24 роки вступив до лав політичної партії ВО «Батьківщина», через два роки очолив місцеву громадську організацію «Батьківщина молода», згодом став заступником голови Буської районної організації ВО «Батьківщина», а зараз вже головою районної організації. У березні 2006 року молодого політика обирають депутатом Буської районної ради, де він сьогодні очолює постійну депутатську комісію з питань житлово-комунального господарства та конкурсну комісію з питань оренди комунального майна. У надзвичайно важкий для України період Майдану у лютому 2014 отримав мандат довіри від своїх колег депутатів  його обрали головою виконкому Буської районної ради (на громадських засадах). Був обраним головою ГО «Майдан Буського району», яка надавала суттєву допомогу мобілізованим землякам та учасникам АТО. За його участі спільно з громадою та мешканцями району було зібрано близько 500 тисяч гривень, на які закуплено військову амуніцію та інші необхідні для учасників АТО речі. 
  У 2015 році обраний депутатом Львівської обласної ради.
/Буський медіа портал/

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ