четвер, 6 грудня 2018 р.


Вчора, на території Буського районного народного дому, відбулось спорудження пам’ятника молодому Тарасу Шевченку, під який два роки тому освячували наріжний камінь. Відкриття скульптури заплановано на березень наступного року.

   Автори скульптури брати Сухорські підкреслюють особливістю цієї пам'ятки є те, що Шевченко зображений у повний зріст та в молодому віці, а не в звичному для нас, більш зрілому. У правій руці Великого сина українського народу – перо. Висота пам’ятника  близько 2,5 метри. Загалом пам’ятник виготовлений за спеціальною технологією із бетонної основи на мідній чеканці у повний зріст людини. Майстер декору Роман Терех.
  На виготовлення скульптури були залучені кошти міської ради, громади міста та діаспори закордоном.
  Пам’ятник планують відкрити у березні 2019 року.
   Нагадаємо, 29 травня 2016 року на території Буського районного народного дому відбулось урочисте освячення наріжного каменя на місці майбутнього спорудження пам’ятника Тарасу Шевченку. На даний момент на Бущині встановлено п’ять пам’ятників Тарасу Шевченку, зокрема в Олеську (скульптор Є.Дзиндра, 1950 р., мар­мурова крихта), у с.Тур'я (автор неві­домий, 1963 р., мармурова крихта), с.Яблунівка (ск.В.Ско­лоздра, 1969 р.,  мармурова крихта). На зорі  нашої незалежності встановлено пам'ятники у Задвір'ї та Красному (В.Одре­хівський, 1991 р., бронза, мармурова крихта). 
Роман МАТВІЮК, 
фото редакції надав Сергій БОНДАРЕНКО

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ