четвер, 13 грудня 2018 р.


Одна з найцікавіших українських традицій, що крізь віки дійшла до нашого часу. Кожного з нас цікавить наше майбутнє. А особливо дівчат. Коли вийдеш заміж? Яким буде чоловік? Ці питання є улюбленими на дівочих посиденьках. У народі свято Андрія Первозванного називають Калитою. Воно вважається парубочим, оскільки в Андіївську ніч парубкам дозволено бешкетувати й робити різні збитки, а дівчата цієї ночі можуть дізнатися свою долю. 

  Вчорашнє свято, яке підготували (за традицією) учні 9-го класу (класний керівник О.Я.Ткачук), було сповнене веселощів та жартів, неабиякі емоції викликали ворожіння. Аудиторія із захопленням сприймала забави з Калитою (обрядовий хліб, який нагадує сонце, власноруч випікала Оксана Ярославівна Ткачук).
   Веселі жарти, колядки, пісні, частування смаколиками та варениками - усе це об'єднало учасників та гостей в єдину родину. На завершення Андріївських посиденьок 9-класники подарували усім солодкі сувеніри з новорічними побажаннями (автор смаколиків – мама учня 9-го класу Оксана Затхей).
  Яскраве дійство відкрило нам дотепність, мудрість, гумор та щедрість талановитого українського народу.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ