середу, 2 січня 2019 р.

Сьогодні у приміщенні сесійної зали Буської районної ради відбувся районний захід «Степан-Бандера - пророк української нації», присвячений 110-річчю з дня народження подвижника українсько національно-визвольного руху.

    Перед присутніми у залі виступили голова Буської РДА Петро Мороз, голова Буської районної ради Богдан Глова та керівник організації Братства ОУН-УПА у Буському районі Мар’ян Длугош.  
  Очільники району розповіли про життя та становлення Степана Бандери як подвижника українського національно-визвольного руху, відзначили символізм його постаті у героїчній та безкомпромісній боротьбі українців за власну державність і свободу, акцентували увагу на актуальності його ідей у реаліях сучасної України. 
   Ведуча Надія Хом’якевич наголосила, що Степан Бандера віддано служив українському народові. Його ніхто не нагороджував різними орденами і почесними, як інших героїв світового масштабу. І протягом багатьох років його вважали ізгоєм на Батьківщину, за яку він віддав своє життя Лише через роки, історія, людська пам’ять вшанувала величезні заслуги Степана Бандери перед українською державою. З народної ініціативи почали відкривати музеї, пам'ятники, називати його іменами вулиці, проспекти, парки.
    Символічно, що він народився 1 січня 1909 року. Мабуть, щоб своїм приходом ознаменувати нову еру української державності.
   А далі у залі присутні переглянули переглянули фільм про С.Бандеру із серії "Великі українці" та спільно виконали церковний гімн України "Боже, великий, єдиний...". 
 Нагадаємо, вчора у Львові на офіційному рівні відзначили день народження Степана Бандери. Делегація Буського району також взяла участь в урочистостях біля пам'ятника подвижника.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ