вівторок, 15 січня 2019 р.


В чарівну різдвяну пору для третьокласників у Буській дитячій бібліотеці відбулася презентація цікавої книги Світлани Лінинської «Пан Сирник і різдвяний пампушок». Бібліотекар Надія Островська розповіла дітям про неймовірні дива, які трапилися з найкращим пекарем паном Сирником  у переддень Різдва.

    Це дуже-дуже гарненька, дуже-дуже дитяча книжечка. Як і всі дитячі книжечки такого плану, вона добра, цікава і повчальна. Міський пекар пошкодував продати останнього пампушка маленькій дівчинці. Він був дуже голодний і залишив його для себе, аби поласувати після важкого робочого дня. Проте йому цього не вдалося, адже пампушок раптом виявився гірким, як і всі солодощі в його пекарні. Що цікаво, гірким усе було тільки для пана Сирника, для всіх інших смак залишився тим самим. Чому з ним сталася така прикрість? Пан Сирник приходить до висновку, що виною цьому стала його жадібність і обман.     Щоб виправити свою помилку, йому необхідно якнайшвиде знайти маленьку дівчинку і попросити у неї пробачення. Можливо, ще не буде пізно і йому зможе допомогти лікар Апчих. Точно відомо одне – напередодні Різдва можуть трапитися розмаїті дива.
    Привернули увагу дітей також книги Бруно Ферреро «Сім різдвяних історій» та «Три ягнятка». З цих книг можна дізнатися про святкування дня Святого Миколая, пригоди вовчика у Вифлеємі, про  різдвяного горобчика. Школярі довідалися чому поблизу ясел з маленьким Ісусом були віл та осел, а також почули історії про маленьку дівчинку, яка вірила у людську доброту і власні мрії, та легенду про злого пастуха. Ці короткі оповідки написані доступною для дітей мовою, тому читаються дуже легко і створюють гарний святковий настрій.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ