четвер, 3 січня 2019 р.

Вже стало доброю традицією напередодні Різдва отримувати у свої домівки Вогонь з Вифлеєму. От і сьогодні, 3 січня, на площі Ринок у Буську біля головної міської ялинки пластуни передали символічний вогонь, запалений на місці народження Ісуса Христа надбужанській громаді.

   Отримати вогник із Вифлеєму прийшла значна кількість мешканців міста, навколишніх сіл, представники органів влади, працівники культури та освіти. Пластуни під час заходу розповіли про історію та значення Вифлеємського вогню, співали пісень новорічної та Різдвяної тематики.
  Привітати бущан прийшли голова райдержадміністрації Петро Мороз, голова районної ради Богдан Глова, їхні заступники, а також настоятель місцевого храму Св.Юрія УГКЦ о.Андрій Баглай.
  Присутні мали можливість почути історію виникнення міжнародної щорічної скаутської акції до святкування Різдва Христового, яка полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа. 
  Завершився захід виконанням низки різдвяних колядок від Народної хорової капели "Освітяни". 
  Ведучою заходу була методист Буського РНД Надія Хом'якевич.
   Нагадаємо, Вифлеємський вогонь миру — це щорічна міжнародна скаутська акція до святкування Різдва Христового, що була заснована 1988-го року як благодійна. До Європи вогонь привозять австрійські скаути, з Відня він іде так званою скаутською естафетою і в середині грудня потрапляє в Україну.
/фото Роман МАТВІЮК, Буський медіа портал/

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ