вівторок, 15 січня 2019 р.

За сприяння відділу освіти Буської РДА (начальник Олійник Г.М.)  під час зимових канікул школярі НВК «Топорівська ЗОШ І-ІІІ ст.», НВК «Утішківська ЗОШ І-ІІ ст.», НВК «Соколівська ЗОШ І-ІІ ст.ім.В.Кальби» відвідали музеї Львова.

    Цікавою і змістовною виявилась експозиція Музею визвольної боротьби України, що висвітлює боротьбу за суверенність українських земель. Неабиякий інтерес викликав розділ, присвячений історії української дивізії «Галичина», а також організації ОУН та УВО.
    Пам'ятки експозиції допомагають відвідувачам краще зрозуміти складні і трагічні сторінки нашої історії, ту жертовність кращих синів та дочок нашої нації, які, незважаючи на всі перешкоди, боролись, гинули, але не встали на коліна перед ворогом і здобули  Українську Державу.
    В  Державному меморіальному музеї Михайла Грушевського школярі дізналися про львівський період  життя видатного політичного діяча,  змогли побачити оригінали перших видань книг Грушевського, його особисті речі, листи,документи,фото.
    У шести експозиційних залах Музею висвітлюються практично всі етапи життя та праці вченого. На одній вулиці з музеєм Грушевського - музей Івана Франка, в якому зберігаються майже всі першовидання творів письменника, архівні документи, фотографії, рукописи, матеріали, що стосуються літературно-наукової, політичної і громадської діяльності. Зацікавлено учні Бущини  оглянули окрему залу присвячену всесвітній славі Івана Франка. В цілому всі здобувачі освіти отримали наснагу, розширили світогляд, зміцнили набуті в школі історичні знання.
Дубас О.М., методист РІМЦ

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ