понеділок, 7 січня 2019 р.

У суботу, 5 січня, на 60 році життя зупинилося серце голови ради організації ветеранів  Буського району, волонтера, підполковника запасу, ідейного натхненника військової справи, ініціатора створення у місті Центру військово-патріотичного виховання Володимира Луженцова.

  Він був світлою, доброю людиною. Перебував там, де сотні вояків найбільше очікували на допомогу. З початку року війни на сході країни активно допомагав військовим. 
    Володимира пам’ятають як вчителя, який навчав школярів військової справи, організовував для старшокласників екскурсії по військових частинах, бригадах, музеях. Школярі мали нагоду оглянути новітні зразки озброєння та бойової техніки, брати участь у військо-спортивній естафеті. Не забував він і про ветеранів, які були під його опікою.
   Серед воїнів АТО Львівщини виступив організатором товариського турніру з міні-футболу, проводив чисельні поїздки до військових частин Бродів, Золочева, Львова.
   У квітні 2017 року Володимир Луженцов, аби вшанувати тих, хто 31 рік тому назад зустрівся з атомом, втілив ідею посадити липову алею у селищі Олесько, щоб вона нагадувала усім про подвиг простих людей, які ціною власного здоров’я та життя намагались зменшити негативні наслідки найбільшої в історії ядерної енергетики катастрофи. 
  8 травня 2018 року, у День пам'яті та примирення, культурологічне товариство "Бужани" спільно з районною організацією Ради ветеранів України (голова Володимир Луженцов) організували біля озера у центрі Буська виставку зброї Першої та Другої світових воєн. Відвідувачі, серед яких були ветерани ІІ світової війни, національно-визвольної боротьби, учасники АТО, волонтери, представники громадських організацій, діти, мали нагоду не лише оглянути експонати, але й взяти їх до рук, відчути подих історії та існуючий взаємозв'язок сучасності з минулим. 
   У вересні 2018 року з ініціативи Володимира Луженцова, на території Буської гімназії ім. Євгена Петрушевича за участю місцевих керівників району, військових з Бродів, нацгвардійців з Золочева, представників Львівської Національної академії сухопутних військ ім.П.Сагайдачного, обласного та районного військових комісаріатів, учасників ООС (АТО), вчителів, громадськості, школярів, пластунів, журналістів ЗМІ при Буському будинку дитячої та юнацької творчості було відкрито Центр військово-патріотичного виховання. Там хлопці та дівчата мають нагоду опановувати військову справу.
   Згодом брав участь у святкуванні 64-річниці створення Навчального центру Національної Гвардії України у Золочеві. Кращі військовослужбовці з його руки були нагороджені грамотами та отримали чергові військові звання.  
   Світла пам’ять про нього назавжди залишиться у вдячних серцях усіх, хто його знав і любив. 
Вічна пам’ять!

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ