понеділок, 11 лютого 2019 р.


Щороку 15 лютого бущани, як і весь український народ, вшановують учасників бойових дій на території інших держав. Але знаменною ця дата стала для багатьох тисяч українців набагато раніше, у вже далекому 1989 році, коли було офіційно завершено виведення військових частин колишнього СРСР з охопленої бойовими діями території Афганістану.

   Окрім ДРА, українці брали участь в бойових діях у Югославії, Анголі, Лівані, Ефіопії, Косово, Ліберії, інших країнах у складі миротворчих сил під егідою ООН. Сьогодні, 11 лютого, відбулося засідання оргкомітету по відзначенню Дня учасників бойових дій на території інших держав і 30-річчя з часу виведення радянських військ з Афганістану. Нагадаємо, що впродовж 1979-1989 років, а саме стільки часу тривала війна, загинуло 2378 українців. Серед них двоє бущан: Віктор Ющенко та Олександр Мурський.  Участь у обговоренні взяли: голова РДА Петро Мороз, голова райради Богдан Глова, учасники війни в Афганістані Олександр Гусєв і Василь Коломієць, посадовці РДА і райради. Вже традиційно 15 лютого в першій половині дня ветерани - учасники бойових дій на території інших держав відвідають храм Св.Ап.Петра і Павла в Буську, де помоляться за загиблих/померлих побратимів, згодом побувають на їх могилах, де покладуть квіти та запалять лампадки.
   А вже о 14.30 год. в малій актовій залі Буського РНД (ІІ поверх) відбудеться районних захід за участю учасників бойових дій, керівників органів влади, молоді, ЗМІ. Зазначимо, що станом на сьогодні у районі налічується 49 осіб, які брали участь у бойових діях на територіях інших держав (серед них - дві жінки). Усі вони отримають одноразову грошову допомогу від районної влади після проведення чергової сесії Буської районної ради, яка відбудеться орієнтовно 7 березня. 
  Райдержадміністрація та районна рада відгукнулися на прохання ветеранської організації та виділять автотранспорт, закуплять квіти та лампадки для відвідин 16 могил тих колишніх воїнів-афганців, хто в силу різних обставин не дожив до цього часу. Про це проінформували у прес-службі Буської РДА.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ