четвер, 7 лютого 2019 р.


Закінчився календарний 2018 рік і працівники ДП» Буське лісове господарство» приступили до підведення підсумків роботи за звітній період. Перш за все основні показники виробничо-фінансової діяльності підприємства представлені у Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства.


  У звітному році підприємством заготовлено 67,4 тис. кбм. деревини, в тому числі від рубок головного користування 46 тис. кбм.
  Для потреб внутрішнього ринку реалізовано 49,9 тис. кбм. необробленої деревини. На експорт поставлено 2,4 тис. кбм. дров паливних. На підприємстві успішно працює деревообробний цех первинної обробки деревини. За звітній період у власному цеху перероблено 12,8 тис. кбм. деревини. Слід відзначити, що в цеху переробки в основному використано деревина, що заготовлена від санітарно-вибіркових рубок, пов’язаних з масовим всиханням сосни звичайної.
  Загалом підприємством реалізовано продукції на суму 78,8 млн. грн., що на 30,0 млн. грн. більше ніж у минулому році.
   ДП «Буське лісове господарство» у 2018році сплатило до бюджетів усіх рівнів 20,3 млн. грн. податків та зборів (обов’язкових платежів). Цей показник на 6,7 млн. грн. більше, порівняно з 2017 роком.
   Зокрема до державного бюджету України сплачено 11,3 млн. грн. Значну частину платежів до держбюджету становить рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів – 2,6 млн. грн.. Слід відзначити що в 2018 році підприємство сплатило 4,3 млн. грн. податків, зборів та інших обов’язкових платежів до місцевого бюджету .
   Важливою складовою є своєчасна та в повному обсязі сплата підприємством єдиного соціального внеску в розмірі 4,7 млн. грн. Цей показник зріз на 53% порівняно з 2017 роком – і забезпечує поповнення дохідної частини Пенсійного фонду України, відтак сприяє виплаті пенсій пенсіонерам.
  Середньомісячна заробітня плата одного штатного працівника порівняно з минулим роком зросла на 40% і склала 10600 грн.
   Треба відзначити, що працівники лісової охорони ДП «Буське лісове господарство» дбають про майбутнє лісового господарства підприємства та району зокрема. У звітному році посаджено 139 га. лісових культур та проведено сприяння природньому поновленню основних лісоутворюючих порід на площі 46 га. Проведено догляди за лісовими культурами та природнім поновленням на площі 680 га. При веденні лісокультурного виробництва до складу лісових культур вводилися швидкоростучі деревні породи та створено експерементальні культури з них.
   Розпочато роботи з інвентеризації оновлення лісонасіневої бази основних лісоутворювачів, а отже у лісового господарства Бузеччини є перспективне майбутнє.
Прес - служба ДП «Буське лісове господарство» 

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ