суботу, 13 липня 2019 р.

У Буських юних спортсменів на Петра та Павла свято виявилося подвійним. Адже при місцевій ДЮСШ (по вул. Київській, 15) відкрили реконструйований басейн. 

 Сама споруда, відкрита ще в 1987 році, потребувала серйозних відновлювальних робіт: заміна аварійного перекриття, підсилення фундаменту, заміна віконних блоків на металопластикові, утеплення конструкцій стін басейну,влаштування нової енергозберігаючої системи опалення та багато ін.
 Всі ці роботи неможливо було би виконати без семи мільйонів гривень, що їх Уряд Гройсмана виділив на реконструкцію з Державного фонду регіонального розвитку. Це близько 1/6 від суми, передбаченої на об'єкти Львівщини в 2019 році (43 млн. грн.). Всього ж на підтримку малих міст та райцентрів України Кабінет Міністрів 3 мільярди гривень.
 Як заявив прем’єр-міністр і лідер партії «Українська стратегія Гройсмана» Володимир Гройсман, потрібно, аби вже наступного року всі районні центри і міста районного значення мали статус об’єднаних територіальних громад і отримали всі ті можливості і ресурси для розвитку, які вже мають завдяки децентралізації великі міста і ОТГ: «Це дасть їм можливість до процесу остаточного об'єднання почати вирішувати проблеми людей, почати будувати дороги, почати ремонтувати садочки і школи».
 З початку 2020 року усі малі міста матимуть повноваження та ресурси, які є зараз у великих міст та об’єднаних громад. Крім того, з наступного року розпочнеться окрема урядова програма фінансування місцевих доріг, так званих «тешок», на 10 млрд грн. Якщо звісно такі програми не почнуть згортати. Бо хтозна, чи новий Кабінет Міністрів підтримуватиме реформу децентралізації так потужно, як Уряд Гройсмана. Іншими словами, все залежить від результатів виборів 21 липня.
Марія САВЧУК

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ