понеділок, 20 липня 2015 р.

У неділю, 19 липня, з нагоди відзначення 71-річниці битви під Бродами та участі у ній вояків 1 УД «Галичина» на горі Жбир біля Ясенова Бродівського району біля відновленого пам’ятника воїнам Першої української дивізії «Галичина» відбулися урочисті заходи.

   У заходах взяли участь депутати Львівської обласної ради, ветерани національно-визвольних змагань, представники громадськості, пластуни, місцеві мешканці, жителі Буського району.
  Учасники поминальних заходів поклали квіти до місць поховань вояків дивізії «Галичина» на горі Жбир і до місць поховань вояків дивізії «Галичина» та Червоної армії у селі Підгірці Бродівського району.
Довідка
   Свого часу гора Жбир була блокпостом, який зупиняв напад ворога. У 1991 році з ініціативи львівського «Студентського братства» на горі Жбир було споруджено пам'ятний знак-обеліск усім українцям, які загинули у Другій світовій війні.
  Проте через декілька днів його було підірвано. І на горі була символічна могила з березовим хрестом. Відкриття нового пам'ятного знака відбулося 20 липня 2008 року.
  Нагадаємо, що цьогоріч минає 71-а річниця бою на території Буського, Бродівського та Золочівського районів Львівщини між 13-м корпусом 4-ї танкової армії Вермахту, до складу якого входила дивізія «Галичина».

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ