вівторок, 30 травня 2017 р.

Фото В.Діжака із соцмережі Facebook
Історія з фактом поставок виробництва неякісної продукції Буським консервним заводом військовим підрозділам, які перебувають у зоні АТО набула значного резонансу у межах держави.  Лист від учасника бойових дій, полковника резерву ЗСУ Андрія Куліша щодо поставок м’ясних консервів «Свинина тушкована» неналежної якості надрукували районні ЗМІ – Буський медіа портал та газета «Воля народу». Ми не раз намагались отримати коментарі від керівництва заводу телефонуючи до них (про це ми інформували читачів) щодо даної ситуації, але ніхто на звернення не реагував. Сьогоднішній випадок засвідчив, що керівництво заводу ніж вирішувати проблему, намагається її ще більше роздути, звинувачуючи та закриваючи рот журналістам.

   Родич директора заводу, який представився чомусь заступником директора, (хоча насправді заступник директора зовсім інша особа), при знайомстві з журналістом нашого видання почав погрожувати йому та журналістам газети «Воля народу». Чоловік міцної статури поводився агресивно і зухвало. На прохання прокоментувати ситуацію, почав сипати погрозами на усіх журналістів району.
   Як вдалось з’ясувати, це родич директора заводу – Діжак Володимир Володимирович (на фото), який не є ніяким заступником директора заводу. У 2015 році на місцевих виборах цей агресивний чоловік намагався потрапити в депутати Буської районної ради... від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».  Ми спеціально опублікували на загал його світлину з соцмереж, щоб «героя» усі знали в обличчя. І додамо, що в його діях до журналістів містяться ознаки кримінального правопорушення, передбаченого статтею 171 Кримінального Кодексу України «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів», що буде нескладно довести, оскільки в описаних діях Діжака очевидним є умисел – не погоджені матеріали про неякісну продукцію на підприємстві, яке очолює його родичка.
  На сторінці соцмережі Facebook Діжак В.В. виклав листа №23 від 29 травня 2017 року від директора Буського консервного заводу до редактора часопису «Воля народу» у якому, йдуть звинувачення, що статті журналістів мають корумпований та замовний характер.  Виходячи з цьому напрошується висновок: а скільки бійці АТО на передовій заплатили журналістам за те, щоб опублікували їхнє звернення до керівництва Буського консервного заводу щодо неналежної якості продукції? Можливо пан Володимир має інформацію про це? З даного листа також не зрозуміло, як проходять усі сім етапів дослідження продукції, якщо до цього листа навіть примірник останньої партії проходження перевірки не було надано. Висновки робіть самі. Ми подаємо текст згідно оригіналу:
«Редактору районної газети Д.Іванціву
   ТОВ «Буський консервний завод» хоче подякувати за приділену увагу до нашого підприємства, яке залишилось одне у Львівській області з 23 харчових підприємств та на даний час успішно працює, своєчасно сплачує податки та збори у державний та місцевий бюджети.
  Увесь колектив ТОВ «Буського консервного заводу», який вкладає свою працю у виробництво м’ясної консерви «Свинини тушкованої» дуже обурений за статтю, в якій мають місце факти, котрі не відповідають дійсності.
  Над виготовленням консерв «Свинина тушкована» в нашому колективі працюють мами, сестри та члени родин воїнів, які перебували та перебувають в зоні АТО, спілкуючись з ними кожен день, і таке щире відношення до продукції яку ми виготовляємо є в кожної галицької жінки. Покласти в продукт, те про що пише дописувач, ніколи не зможе жодна материнська рука.
  Пройшовши багато, а це шість етапів дослідження на якість та безпеку консерви відправляються згідно виграного тендеру та укладених угод у військові частини України. При отриманні продукції ще раз додатково у сьомий раз відбираються зразки, які передаються на аналіз в незалежні лабораторії для дослідження на відповідальність стандарту. Протоколи досліджень уже одержують військові підрозділи.
  Окрім м’ясних консерв, завод постачає також і рибні консерви. На протязі тривалого часу, від початку дій в зоні АТО, колектив допомагає консервами волонтерам і іншим організаціям та отримує лише подяки, нарікань не було. Ми будемо раді зустрітись з полковником запасу Андрієм Кулішем, щоб він поспілкувався з нашим жіночим колективом і йому розкажуть і навіть покажуть як виготовляються консерви.
  Дуже шкода, що таку увагу до нашого підприємства привернула неправдива та не перевірена інформація. Хочемо наголосити, що перш ніж оприлюднити інформацію, потрібно переконатись у її достовірності адже наше підприємство та його продукція контролюється компетентними державними органами.
  І доводимо до Вашого відома, що жодних звернень від журналістів та інших організацій крім районної ради ми не отримували. Посилення охорони та нічного вивезення продукції з території підприємства ми не отримували.  Читаючи подану на загал неправдиву та дискримінаційну інформацію, можна зробити лише один висновок, що ці статті мають корумпований та замовний характер. 
Директор та трудовий колектив Діжак М.В.».

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ