четвер, 11 червня 2015 р.

Сорок друга сесія Буської районної ради, яка відбулася сьогодні, виявилась дуже спекотною у плані емоцій, суперечків і звинуваченнях. 

   На так званій «розминці» було піднято чимало актуальних питань. Зокрема, депутат Богдан Глова підняв питання про те, чому з липня на дорозі Красне-Золочів знову буде ремонтні роботи здійснювати фірма ТзОВ «Техно-Буд-Центр», яка «прославилася» так званим струменевим методом роботи. Не менш важливу тему підняв депутат Олег Ільків, щодо загибелі бджіл у селах Андріївка та Петричі, де фермери китайською «хімією» здійснюють оприскування своїх посівів.
    Згодом депутати перейшли до порядку денного, де було розглянуто чимало питань. Зупинимося на самих «гарячих», які викликали чималі дискусії серед депутатів та громадськості.
   У порядку денному першим питанням стояло «Про затвердження соціально-економічного та культурного розвитку Буського району на 2015 рік». Перед депутатським корпусом Буської районної ради із звітом виступив перший заступник голови РДА Микола Чучман. Після виступу керівника, депутати задавали запитання по показниках і отримували коментарі окремих керівників по галузях. Далі депутати вирішили підтримати Звернення освітян Буського району до Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства фінансів України, Департаменту освіти і науки Львівської ОДА, Львівської обласної державної адміністрації, Буської районної державної адміністрації та Буської районної ради щодо фінансування освітньої галузі району, області та України в цілому.
  Наступним питанням депутати прийняли рішення про надання матеріальної допомоги 17 сім’ям учасників АТО, на загальну суму 88 тис. 500 грн. Повний перелік Буський портал опублікує згодом.
   Справжнім видовищем стало те, як народні обранці тричі голосували за погодження клопотання для отримання спеціального дозволу на користування надрами ТзОВ "Буськпромбуд", які хочуть зробити офіційний піщаний кар’єр у селі Волуйки Олеської селищної ради. Вислухавши керівника фірми та отримавши на запропоновані запитання відповіді, депутати все ж проголосували за надання йому дозволу. Варто відзначити, що під час голосування цього питання депутати від «Свободи» покинули зал засідання, а опісля - повернулися.
   Далі депутатами було проголосовано за звернення до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, з приводу перегляду  встановлених цін на природний газ, що використовується для потреб населення та тарифу на електроенергію.
  Також депутати проголосували за внесення змін до показників районного бюджету Буського району на 2015 рік.
   Справжній конфлікт інтересів, як висловилися депутати, розгорівся між керівництвом РДА та керівником відділу культури і туризму Людмилою Ціхоцькою, яка з 27 травня офіційно відсторонена від виконання своїх обов’язків. 
  За словами першого заступника голови Буської РДА Миколи Чучмана, керівник відділу культури і туризму порушила законодавство, через що її відсторонено від роботи, а нещодавно їй винесено другу догану – за порушення трудової дисципліни. Багаторічний керівник відділу культури, яка має чимало нагород, почесних грамот та відзнак, ніколи не порушувала законодавство і трудової дисципліни, тож в це тяжко повірити.  Не вірять у це і працівники відділу культури, які на зборах профспілки прийняли відповідне звернення на підтримку Л.Ціхоцької. До слова також була запрошена Л.Ціхоцька, яка повідомила, що з моменту її відсторонення вона отримала вже дві догани, перша (2 червня) – за порушення трудової дисципліни через невиконання доручення першого заступника голови Буської РДА, друга (5 червня) – через те, що вона не перебувала на робочому місці, а була, в цей час, викликана у Департамент для пояснення обставин. Можливо буде й третя догана? 
«А вчора з Департаменту подзвонили і сказали, що М.Чучман привіз погодження на моє зняття з роботи», - повідомила присутніх депутатів Л.Ціхоцька. Депутати почали уточняти деталі конфлікту, а згодом обурюватися таким діям керівництва РДА. «Не воюйте з жінками, а воюйте в зоні АТО», - лунало зі залу в сторону керівництва РДА. Не витримавши, як це назвав, М.Чучман тиску і суперечок, він покинув залу засідання. 
  До кожної згаданих тем Буський портал ще повернеться у наступних своїх публікацій.
/Буський медіа-портал/

26 коментарів:

  1. Хто чим воює від того і сам помирає!!! п.Ціхоцька довела до смерті п.Ясницького,
    п.Шеремету!!! Зверніть увагу всі районні ЗМІ тільки про неї! Голова районного осередку "Просвіта", а сповідує ідеологію і є членом Партіі регіонів." ВОВЧИЦЯ В ОВЕЧІЙ ШКУРІ".

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Не видерли ВО Свобідківці для свого крісла керіника освіти, то тепер іншу жертву запримітили?!

      Видалити
    2. Може ще прокоментуйте,як п.Ціхоцька будучи "ВЕЛИКОЮ РУХІВКОЮ", рила на п.Худзіка!!! Все в цьому житті віддається і потрібно все сприймати це з позиціі християнина!!!

      Видалити
    3. Ціхоцька давно вже до Руху немає жодного відношення, а в районну раду пройшла від «Сильної України» Тігіпка. Подивіться на сайті райради – депутатський корпус. А Худзяк тоже не святий. Був в СДП(о) Медведчука.

      Видалити
    4. А що РУХ це антиукраїнська організація чи що?Не можна міняти свої погляди відносно ситуації в державі. От для прикладу п.Б.Глова має свою проукраїнську позицію і буде мати незалежно від розвитку ситуаціі в державі,а п.Ціхоцька тримає ніс відносно повороту вітру,куди дме туди і "Я" одна єдина відмінність від п.Глови.А проти інтелекту,іосвідченості і зробити добру справу до п.Ціхоцької немає жодних притензій!!!

      Видалити
    5. Анонім 13:12 в десятку. Як працівник культури Ціхоцька справді добре працює. Це її. Тільки «Свобідка» хоче своїх свобідківців на «стратегічну» перед виборами галузь розставити, тому Ціхоцьку посувають. Але те що Ціхоцька міняла партії як шкарпетки це теж правда.

      Видалити
    6. Дякую аноніму 16:07 за правду,бо культура це не ця царина,де можна щось приховати,або зфальшувати.І призначення одіозної фігури т.Тарнавського завгоспом також не додало її балів.Шкода,що така розумна жінка не змогла знайти себе в політичній площині.І"Свобідка" діє абсолютно такими самими методами(Клин клином вибивають).

      Видалити
    7. Та з такими розкладами свобідківцям треба давно 3/4 всіх працівників рда міняти, бо ж вони майже поголовно в регіонах були. Тільки кому працювати потім? А наступні керівники рда з іншої політсили будуть виганяти працівників за те, що в свобідці були?! Тут вам не велика політика, закачуйте рукави і працюйте, а не парпайтесь в брудній білизні.

      Видалити
    8. Згідний з Вами п.аноніме 20:34,якщо в державі запрацюють правила гри:"Що професійні якості на першому місці,а не політичні погляди",але ж п.Ціхоцька працювала по принципу"РАДЯНЩИНИ".Повірте ніхто не хоче порпатися в брудній білизьні.Публічні люди повинні розуміти перш ніж сказати"А",повинна бути відповідь на букву"Б".І дійсно поки що кращого менеджера від культури в районі немає,але де є гарантія,що у випадку зміни курсу держави не поміняються погляди у п.Ціхоцької?!

      Видалити
    9. п.Лаврін Ви завжди в цікавий час дискусії виходете на ринг,це похвально і цивілізовано.Цілком Вас підтримую,але повірте наша культура ще не вийшла з"Радянської дрімоти" і на прикладі п.Ціхоцької ми повинні навчитися і передати досвід для майбутніх поколінь,як не потрібно робити!
      Хоча повірте,ще раз повторюся,що проти інтелекту і розуміння як потрібно працювати в сучаних умовах цій жінці в районі поки що кокурентів немає!!!
      А що до кар"єру,то олеська с\р не збирається нікуди зникати,а гроші від продажу місцевих природніх ресурсів для дотаційної ради не завадять!!!


      Видалити
  2. Будь ласка назвіть керівника фірми піщаного кар"єру у с.Волуйки(може п.Жолнович,бо при каденції олеського селищного голови,ходили слухи,що він також мав відношення до кар"єрів)

    ВідповістиВидалити
  3. Дейлух Володимир Вітальович, уродженець села Білий Камінь Золочівського району

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Є такий чоловік він не самостійний,але приємливий.Бюджет Олеська треба також поповнювати,може п.Жолнович допоможе!!!

      Видалити
  4. Ще немає ніякого власника кар’єру. Це щойно попереднє погодження після того як рішення дала Олеська селищна рада. Пройти потрібно ще десятки інстанцій. Мета узаконити кар’єр і спрямувати податки в Олеську селищну раду а це серйозні кошти. Бо зараз підпільно розкрадають а офіційного кар’єру немає від Миколаєва до Бродів. Хоча кажуть, що «свобідку» влаштовує підпільний кар’єр.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Олеській селищній раді не тільки потрібно надавати рішення,але й нарешті навчитися самостійно приймати рішення без впливу РДА,адже це колись був районий центр і сором,що на побутовому рівні багато"ГОВОРЯТЬ",а на юридичному рівні повний"НУЛЬ",тільки одні амбіції!!!

      Видалити
  5. 1) З приводу Ціхоцької. Порядок буде тоді, коли всі працівники виконавчої гілки влади будуть позапартійними. Хочеш партії - іди в раду і приймай рішення. Виконавча влада повинна виконувати рішення, а не лизати чоботи тому чи іншому "партайгеносу".
    2) з приводу піщаного карєру. Всі знають, що люди будуються і звідкись беруть пісок, тільки платять "в лапу" чиновнику. Карєр вкрай потрібний в районі і не важливо на території якої місцевої ради. Завтра не буде Олеської ради, але залишиться користь всім мешканцям району.

    ВідповістиВидалити
  6. Шо ти мелеш, друже?! Виконавча влада на те і є, щоб ВИКОНУВАТИ чиїсь рішення. Для того її і ПРИЗНАЧАЮТЬ а не обирають. І тимчасове призупинення членства в партії - це лише фількіна грамота в законі.
    Так само і з нашою свобідкою - хочуть чим швидше перед місцевими виборами втікти від посад, щоб критикувати владу, але немає як ,бо нового голову не призначають. От і вирішили в нас в районі показати себе в ракурсі борців із "стовпами комуністичного (чи якого там) режиму". Не вийшло з Глуховецьким - може вийде з Ціхоцькою. І пофіг, шо люди дійсно на своїх місцях, треба ж бали набирати !!!
    А на рахунок кар'єру - на 100% згідний, місцеві надра має продавати місцева влада (ОФІЦІЙНО), а не якісь там бариги за 5% від виручки голові сільради, щоб мовчав.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А "мелю" те, друже, що по твоєму і начальник міліції зі всім складом міліціонерів повинен бути членом якоїсь партії, військове керівництво, прокурор, суддя і т.п. теж повинні бути партійними? Прикладом такої політики стала чи не щорічна зміна голів РДА. Це добре ?
      В УКРАЇНІ НЕМАЄ ПОЛІТИЧНИХ ПАРТІЙ, Є ГРУПИ КЛАНІВ, КОТРІ НАЗВАЛИ СЕБЕ ПАРТІЯМИ. А ТІ, ПРО ЯКІ ЙДЕ МОВА ЛИШЕ ПРИСТОСУВАНЦІ. ЇМ БАЙДУЖЕ, ЧЛЕНОМ ЯКОЇ ПАРТІЇ БУТИ, ЛИШ БИ ВЛАДА І КОРИТО. ЯК ТИ ОЦІНЮЄШ ФАКТ, ЩО ПАРТІЄЦЬ НЕ ПРОЙШОВ В ДЕПУТАТИ РАЙРАДИ НАВІТЬ ПО ОДНОМУ СЕЛУ, АЛЕ ЙОГО ВКЛЮЧИЛИ В СКЛАД РАДИ ВІД ТАК ЗВАНОЇ ПАРТІЇ І ВІН ВЕЛИКИЙ ПОЛІТИК В РАЙОНІ ? ЦЕ ПО ТВОЄМУ ПРАВИЛЬНО. Я ВЕДУ МОВУ НЕ ПРО ФІКТИВНЕ ПРИПИНЕННЯ ЧЛЕНСТВА В ПАРТІЇ, А ПРО ПРОФЕСІОНАЛІЗМ У ВИКОНАВЧІЙ ВЛАДІ ПРИ БУДЬ-ЯКІЙ ПАРТІЇ. А ЯК ТИ ОЦІНЮЄШ ПЕРЕБІЖЧИКІВ - ПРИСТОСУВАНЦІВ У ВЛАДІ. ХТО ЗРАДИВ РАЗ, ТОЙ ГОТОВИЙ ЗРОБИТИ ЦЕ 10 РАЗ.
      ЗГАДАЙ 1965 РІК ... В БК НА ЦУКРОВОМУ ЗАВОДІ ПОКАЗОВЕ СУДИЛИЩЕ НАД КУПЯКОМ ... ХТО БУВ СЕРЕД ГОЛОВНИХ СВІДКІВ ПРОТИ УПІВЦІВ ? А ХТО З РОДИНИ ПОТІМ ТО ВИХВАЛЯВ, ТО ГАНЧУВАВ ВИЗВОЛЬНУ БОРОТЬБУ УПА ? ЦЕ ТАКОЮ ПОВИННА БУТИ ПАРТІЙНІСТЬ КЕРІВНИКІВ У ВИКОНАВЧІЙ ВЛАДІ ? А ДЕ МОРАЛЬ ?

      Видалити
    2. І один і другий анонім говорять про те саме різними мовами. А проблема в тому, що є на посадах представники різних партій, але так нахально, як себе ведуть свободівці, у яких основна мета всюди розставляти представників цієї політсили незалежно від їх компетенції і йти по головах інших – то ніхто більше себе так не поводить. Через те «свобода» своїми діями нівелює ідею перебування на посадах будь-яких партійців.

      Видалити
    3. А чого дивуватися? Ми самі обирали нардепом Тягнибока, ми самі обирали нардепом Сех, яка згодом очолила облсть (не говоримо, що зробила), ми самі привели до влади в районі "свободу". Не задоволені ,але ні палець об палець не вдарили, щоб їх позбутися. Отож мовчімо і чекаймо далі. Панахида за Буським районом не за горами і при нашій мовчазній допомозі.

      Видалити
  7. два заступники від свободи в адміністрації написали заяви давним давно і самі кажуть ставте нове начальство ми зразу йдем, а якби хотіли залишитись то не писали би заяв а пробували домовлятися, чому не ставлять нового голову ? та він зі своєю партією (а безпартійного нікому не вигідно ставити) пролетять на виборах, всі владу критикують ну а свободі тут не повезло!!

    ВідповістиВидалити
  8. Шановні читачі порталу! Будь-хто може коментувати публікації розміщені на нашому блозі, проте якщо коментарі міститимуть наклепи, нецензурні слова, заклики до насильницьких дій тощо - вони будуть видалені зі сторінки.

    ВідповістиВидалити
  9. Це не наклепи за пані Л.І.Ціхоцьку,це істина правда, за свої вчинки треба відповідати! А чому ви боїтеся правди? Нехай люди знають,який є керівник відділу культури буського РНД.

    ВідповістиВидалити
  10. Шановні краяни,бачите,як районна рада, в тому числі голови захищають інтереси Л.І.Ціхоцької, і як бачите,як районна рада бориться з корупцією, очивидно Л.Ціхоцька добре підплатила, що зникають спраледливі про неї листи. Згодом шукає підтримки від сільських завклубів,працівників музичної школи і.т.д.,збираючи від них підписи на свою вигоду,бо боїться втратити керівну посаду!!!

    ВідповістиВидалити
  11. Шановні два останні аноніми! Подібну заяву, яку ви поширюєте НЕ відповідає дійсності, тому вона видаляється адміністрацією порталу. Якщо Ви поширюєте таку заяву, то прохання зазначити своє прізвище під нею, а не кидатися словами на вітер. Триває суд по Л.Ціхоцькій, тому все буде там розтавлено над "і".

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. п. Матвіюк, Ви поінформуйте читачів про результати прокурорської перевірки по ремонту дороги в топорів і ремонту лікарні в олеську, за які так ,,професійно,, відзвітував м.чучман декілька місяців тому, а тоді вже по суду по ціхоцькій пишіть.

      Видалити

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ