понеділок, 18 січня 2016 р.

На адресу редакції Буського порталу надійшло публічне звернення від громади села Гута до Топорівського сільського голови Ярослава Ковальчука. Публікуємо його дослівно:

ПУБЛІЧНЕ ЗВЕРНЕННЯ
ГРОМАДИ СЕЛА ГУТА ДО ТОПОРІВСЬКОГО СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ
ЯРОСЛАВА КОВАЛЬЧУКА
    Пане голово! Нагадуємо Вам, що Ви, як виразник інтересів громади нашого села Гута, підпорядкованого Топорівській сільській раді, публічно брали на себе зобов'язання фінансувати із сільського бюджету нашу школу у розмірі 50% від усіх потреб.
   Але недавно ми почули приголомшуючу для нас новину: Ви повністю відмовились від своїх зобов'язань… Як нам стало відомо, рішення про відмову у фінансуванні школи було прийнято на сесії сільради незабаром після виборів. Не знаємо достеменно, як саме сформульоване це рішення, але здогадуємося, що, очевидно,  йдеться про нестачу коштів.
      Даруйте, але це не колегіальне рішення сесії, це – Ваше особисте рішення.
   Усім відомо, що депутатський корпус – Ваше дітище, – яке Ви плекаєте ще заздалегідь до виборів. Ви ходите по селу, агітуєте за таких, що не мають своєї стійкої позиції, за тих, хто слухняно «протягне» будь-яке Ваше рішення із присмаком диктаторських замашок. Їй Богу, можна подивуватись Вашій проникливості у всьому…
     Нагадаємо при нагоді, чи не так воно було із отим мостом для Татті, про яких нині знає весь район. Ви зрежисерували ціле дійство до початку сесії. Ваш меседж для «кишенькових» депутатів був наступним: переносимо міст в інше місце, аби лишень напакостити Татті. За сценарієм, депутати мали голосувати за перенесення моста, Ви ж – проти, мовляв, я такий поступливий.
    Пане голово! На той раз ваша режисура підвела Вас – дякувати Богові, що знайшлись небайдужі люди…
        Ви переходите усі межі дозволеного, адже всім відомо, що рішення щодо припинення фінансування нашої школи, Ви прийняли керуючись виключно помстою, оскільки гутянці не підтримали Вас на виборах. Зрештою, Ви, маючи специфічний характер, вслух заявляєте про це.
         Невже у сільському бюджеті, при бажанні, розумінні ситуації не знайшлось би отого мізеру у розмірі 20 тисяч грн – це риторичне питання.
   Скажімо, якби Ви рахувались із людьми, зрештою, якби Ви вміли слухати людей, то, очевидно, не було б отих резонансних публікацій у засобах масової інформації, отих численних скарг на Ваш стиль керівництва, що не допускає заперечень.
       Із всією відповідальністю заявляємо, що Ви розкидаєте гроші на вітер, сільський бюджет – це наша спільна скарбниця, у наших селах є дуже багато невирішених проблем, тому треба берегти кожну копійку. Скажімо, можна було б обійтись без отих одіозних зупинок, якими Ви «ощасливили» топорівців напередодні виборів. Зроблені вони із тоненької сіточки, з усіх сторін дме – віє, зверху – капає, то навіщо вони, якщо не захистять ні в негоду, ні від вітру – хіба, що для паради чи піару…
    А на ці химери-зупинки витрачено понад 120 тисяч гривень із сільського бюджету! Зрештою, який господар заплатив би за такий непотріб 15 тисяч гривень – сумніваємось у цьому, але Ви, принаймні, декларуєте таку вартість.
      А ці кошти можна було б використати на стовідсоткове фінансування нашої школи.
    Пане Ковальчук! Ви будучи небідною людиною, а навпаки, – чи не найбагатшим сільським головою в області, – преміюєте себе при кожній нагоді і без неї. Ні, не чотири премії отримали Ви у минулому році, а цілих десять!
    І на завершення, пане голово, Вам від нас, громади села Гута, – ультиматум: негайно відшукайте кошти для фінансування Гутянської школи від вересня 2015 року до вересня 2016 року! Нема коштів – поверніть свої премії – Ви своєю діяльністю аж ніяк не заслуговуєте на них.
    Вимагаємо найближчим часом провести сесію сільради, і ще раз поставити питання про дофінансування нашої школи. На сесії будуть присутні представники громади села Гута та активісти Топорова.
      В іншому випадку, Ви не матимете доступу до свого робочого крісла…
   Зрештою, і так усім відомо, що ви у цьому кріслі – цілком випадкова людина, і це – до пори, до часу.
За доручення громади села Гута – активісти Топорова:
Леся Тарасова,  Марія Політило,
Валентина Ржиська, Зіновія Данилів, Євген Гаврилюк,
Ірина Рогоцька, Микола Тарасов

39 коментарів:

  1. Нарешті люди почали почувати себе людьми. а не худобою на прив'язі. Якщо кожен на своєму кутку зробить хоч одну єдину добру і чесну справу то дуже скоро у всій країні наступить порядок і справедливість . Вірю. що порядних людей більшість. Потрібно тільки не мовчати. Підтримую.

    ВідповістиВидалити
  2. Що Ви підтримуєте? Читаючи попередню статтю, я аж диву-даюся, що якимось мостом зацікавився весь район та цим сільським головою.
    Прохання до редакції - зробіть якісь фотографії бо аж цікаво стало, що то за міст і бажано сфотографуйте місця де він є та де мав бути!!! Так хоч стане ясно хто правий, а хто ні!
    Щодо ультиматуму - так тільки вибори пройшли і люди дали свою оцінку, а дописувачем пораджу чекати наступних виборів та постійно контролювати цього голову та його вчинки!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Підтримую те. що люди перестали мовчати.

      Видалити
    2. Чому вимоги до голови після виборів це щось ганебне?Контроль не завадить нікому.Мовчати це золота путівка для Ковальчука Я.І.Коли немає прозорості,то є велика недовіра.

      Видалити
  3. Шановний голова поясніть ситуацію ....

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. що він може пояснити,що краде!бачиш мовчить,хіба тільки анонімно себе вихваляє!

      Видалити
  4. тільки років була школа а тепер що ... не боїться ні Бога ні гріха ...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ви повинні обєднатися.школу скоро закриють,но відкрити ви її вже не зможете!

      Видалити
    2. Баране!!! Ніхто не зможе школу закрити.20000-то копійки,які наша сільська рада все-одно дасть.

      Видалити
  5. Активісти-не шукайте в чужому оці скалки,коли в свому не бачите колоди!!!

    ВідповістиВидалити
  6. це точно коментар ГОЛОВИ ТО ТІЛЬКИ ВІН СЕБЕ ПОРІВНЮЄ ІЗ ШПУРОМ АЛЕ Шпур БУВ ДУЖЕ ПОРЯДНА ЛЮДИНА ДОХОДІВ ТОДІ СІЛЬСЬКІ РАДИ НЕ МАЛИ А ЯКЩО ТРОХИ ВИПИВ ТО БУЛО ЙОГО

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Чуєш дивись засобою понняв(ля).

      Видалити
    2. та поняв.Тільки і ти дуже скоро все поймеш,таттік.

      Видалити
  7. Забудьте вже про той "міст єднання".Це міст єднання Татті,Політило і Тарасової.І більше він нікого не обєднав,скоріше наоборот.Якщо Мороз знайшов 50000 грн.для бізнесмена,який "бідний" мав гроші на 3 легкових,1 грузову машину,новенький трактор і купу ще іншої техніки-то,думаю,для бідної школи знайде ще 20.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Який новенький трактор тому трактору 40 років,

      Видалити
    2. ну хоча би всі зрозуміли хто то пише.

      Видалити
    3. А наш голова бідний? Нехай пожертвує на школу свої і доціні премії. А ті, що на клубі взяв може вділити, з них ще й йому залишиться.

      Видалити
  8. Нерахуй чужих грошей, а дивись всвій кошильок поняв(ла).

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. та тут всі рахують чужі гроші.То що для нього було збудувати той міст,якщо він такий трудоголік і має стільки техніки.А пів села Заболото будуть падати в воду з тої вузесенької кладочки,а Татті хай сам по своєму мості їздить своїми камазами.І дн ті депутати дивилися коли ставили той міст.

      Видалити
  9. Сім Татті трудоголіки! І все заробили вашкою працею, чи ти і тут сумніваєся і шукаєш кістку в молоці.

    ВідповістиВидалити
  10. Перестаньте писати всякі нісенітниці!!!Голова чесна і порядна людина!!!Підбивати Якісь клини -це не в його взаєморозумінні.він охрещений святим духом і таких дурниць він собі не дозволяє.це може дозволити собі тільки леська з американцем або ільковим та політилиха з трафальдіном або з шахом

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. цікаво де на нього зійшов святий дух,може в каналі на пустому мості!!!

      Видалити
    2. а красти можна!!! поставте його ідолом і моліться на нього!!!

      Видалити
    3. ой хвали мене моя губонько,а нето тя роздеру!

      Видалити
  11. Ти нерозписуйся за людей а дивись засобою.

    ВідповістиВидалити
  12. голова релігійний і порядний сімянин,господар,який дбає лише про власний добробут .кориться законам сатани"РОЗДІЛЯЙ ТА ВЛАДАРЮЙ".він не може обєднати громаду,алише загострує конфлікт!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. На голову зійшов Святий дух? На його брата теж сходив Святий дух. І що? Всі знаєте результат - мальоничка вдова.

      Видалити
  13. Чиста правда так тримати АКТИВІСТИ!!!!!!!!!!!

    ВідповістиВидалити
  14. Активісти громаду об'єднують, а ви справжні сепаратисти...

    ВідповістиВидалити
  15. Янукович тоже думав,що він БОГ і що!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А Святий дух дозволяє обкрадати людей? І він рахує себе порядною і віруючою людиною? Нехай розкаже, як хотів нахаляву провести газ в дім молитви, то зробив схід села і виніс на голосування, аргументуючи це тим, що це культова споруда. Але, як виявилося це приватний житловий будинок його жінки. І не афера. безплатно провів газ до житлового будинк, а з людей вимагає по 7,5 тис грн. І це віруюча людина? Нехай на схід села винесене питпгння дофінансування школи, а не на своїх сраколизів - депутатів. Гроші села, нехай і село вирішує. А то він мститься, що його Гута не підтримала.

      Видалити
    2. янек був "річняком"в церкві і хоча не казав що святий.голово,а тобі може і ангельські крила прорізалися?
      не здивуюся якщо скажеш так!у тебе все можливо.

      Видалити
    3. але на Гуті є двоє дітей фрашкевича.а він депутат.

      Видалити
    4. Гуті мінус в тому, що вони обрали такого депутата, адже він в першу чергу має відстоювати інтереси гутенців.

      Видалити
  16. Топорівці схаменіться, сьогодні святий вечір, моліться до Бога якщо ви живете за його законами.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. а ти що робиш в компі.молися і за себе і за нас.

      Видалити
  17. Шановні Активісти Топорова!Наколотили "лайна"в Топорові вилазьте з нього самі, а не кидаєте його на Гуту.Гута за себе сама відстоїть.Доречі Гутенці за Топорів анонімок не пишуть,так як Топорівські активісти написали за Гуту.

    ВідповістиВидалити
  18. Тарасова Л.Б.Ярослав Ількович я висвітлюю своє імя і запевняю,що жодного коментаря не написала.Я знаю,що для вас публічність -крах.Але будьте мужчиною і скиньте маску аноніма.Якщо ви чесний і порядний,то чому на мій офіційний запит розводите руками.Прийде час і люди зрозуміют,де правда,а я докладу усіх зусиль,щоб люди прозріли.

    ВідповістиВидалити
  19. Шановні учасники дискусії!
    Ми дякуємо, що Ви користуєтеся можливістю висловити свої думки, пропозиції щодо даної ситуації. За один день, дану публікацію переглянули 4 500 читачів! Однак дискусія, яка розгорілася під публікацією переходить усі дозволені межі. У коментах анонімів – нецензурні слова, звинувачення, образи, які ми змушені були видалити. Тому в період свят, ми змушені закрити доступ до коментування матеріалу.
    Дякуємо за розуміння!

    ВідповістиВидалити

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ