неділя, 17 січня 2016 р.


 У неділю, 10 січня в приміщенні Буської музичної школи відбулася різдвяна програма «Коляда, колядка», організаторами якої став вокальний дівочий ансамбль «Надбужанки» Буського РНД. 

   Цікавим сюжетом послужив вірш надбужанської поетеси Валентини Лотоцької. Одинока мати, в ролі якої виступила працівник Красненського Народного Марія Глова, на Святвечір чекає колядників. До неї завітав маленький хлопчик, який віддав її свої грошенята, що наколядував. Мати з сумом згадала свого сина, який загинув на війні, що був схожий на колядника, образ якого зіграв Петро Кравчук. Ведуча сценки Ганна Кравчук душевно доносила до глядача події, які розгорталися на сцені.
   До бабусі завітали колядники, які щиро колядували і віншували стареньку, а та пригощала їх пампушками, яблучками і горішками:
    Жіночий квартет (БДЮТ) – кер. Оксана Рутецька; Софія Панкевич і Людмила Фалінська;
    Народний ансамбль «Зорецвіт» (кер. Олександр Рускан);
    Вокальний дівочий ансамбль «Надбужанки» (кер. Ірина Лаврін);
   Тріо бандуристів у складі: Стефанії Панкевич,Оксани Букети та Віри Семерей;
     Народний вокальний гурт «Куди йдеш» (кер. Ярослав Лозовий).
   На закінчення святкового дійства, весь зал колядував «Бог Предвічний», а господиня частувала їх пампушками. На свято завітав голова Буської районної ради Богдан Глова, який привітав усіх присутніх з Новим роком і Різдвом Христовим, подякував організаторам за  високе мистецтво і наголосив на важливості проведення таких заходів.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ