субота, 16 січня 2016 р.

Зловмисники видавали себе за волонтера та військового, який щойно повернувся із АТО, ошукували священників, привласнивши  майже 40 тисяч гривень, які для них зібрали прихожани у Радехівському, Кам’янко-Буському та Буському районах Львівщини.

     У прес-службі ГУ Нацполіції у Львівській області розповіли, що двоє чоловіків причетні загалом до скоєння 29 подібних злочинів. Як з’ясували правоохоронці, 47-річний мешканець Кам’янки-Бузької та 49-річний мешканець одного з сіл Кам’янко-Бузького району, діяли за однаковою схемою.
   "Один із шахраїв був інвалідом другої групи. Він разом зі своїм спільником ретельно підготувалися до реалізації свого плану. Їм вдалося підробити документи, де вказувалося, що чоловік отримав інвалідність під час перебування у зоні бойових дій на Сході України. Із цими документами його напарник приходив до священників і просив про допомогу. А під час богослужінь вони зверталися до парафіян, які віддавали їм свої гроші", - розповів начальник Радехівського відділення поліції підполковник поліції Михайло Спічак.
      І хоча деякі священники сумнівалися у правдивості слів  "псевдоволонтера", жодні перевірки не виявили фактів підробки документів. Тож після цього вже не залишалося сумнівів, що "боєць АТО" дійсно потребує допомоги.
    Таким чином, під час богослужінь парафіяни віддавали на потреби зловмисників свої гроші. Згодом священники віддавали чоловікам зібрані кошти, а "псевдоволентер" особисто приїжджав їх забирати.
      Та під час передачі чергової скриньки поліцейські змогли затримати одного із зловмисників. Згодом з’ясувалося, що шахраям вдалося видурити у людей близько 40 тисяч гривень.
    Наразі за цим фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 190 (ч.2) ККУ. Триває досудове розслідування.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ