вівторок, 16 червня 2015 р.

Таку ініціативу нещодавно висунули місцеві громадські організації «Сокіл», «Товариство Бужани» та «Інформаційно-ресурсний центр міста Буськ». Про це Буському порталу повідомив керівник Інтернет-центру Буської ЦБС Богдан Литвин.

   Розуміючи, що замінити одночасно кілька сотень ламп у міській ліхтарній лінії неможливо, зосередились на освітленні парку ім. І.Франка та палацу Бадені. Адже саме в таких місцях, де зайве яскраве освітлення, ефективними є дорогі та малопотужні світлодіодні лампи.

  Вчора, 15 червня 2015 року активісти провели акцію обстеження освітлювальної системи парку і палацу, яку приурочили до Європейського Тижня сталої енергетики (цьогоріч в Україні він триває з 15 до 19 червня). Підраховано, що для освітлення комплексу палац-парк необхідно 30 ламп вартість 200 грн. кожна. Знайти кілька тисяч гривень громадські активісти сподіваються у спонсорів. Тому розробили і подали на один з конкурсів (заради об’єктивного розгляду не називаємо організатора) проект зі збереження палацово-паркового комплексу в центрі міста. Активно очікуючи надходження основного гранту, вони зрушили процес: міська рада вже обіцяє певне фінансування проекту.
  Готовий підтримати міську ГО «Товариство Бужани», провідний виробник їжі і напоїв «Перша приватна броварня». Дуже вже їм імпонує імідж давнього Буська з діючою колись гідроелектростанцією, палацом графа Бадені, парком та пивоварнею, який оберігають «Бужани» у своїх архівах.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ