вівторок, 8 вересня 2015 р.


 Сьогодні у Буську, в день смерті греко-католицького священика, українського громадського діяча в Галичині о.Омеляна Петрушевича, на місці плебанії, яка була навпроти церкви Св. Параскеви, було освячено пам’ятний знак.  


   Про життя величної людини о.Омеляна Петрушевича розповіла методист Буського РНД Любов Огороднік. 
   На відкриття та освячення гранітного каменя прийшли керівництво районної та міської ради, мешканці міста. Освятив камінь настоятель церкви св. Миколая УГКЦ отець Михайло Смачило. 
   На пам’ятній плиті гранітного каменя розмістився надпис: «На цьому місці була плебанія пароха церков св.Параскеви та св.Миколая о.Омеляна Петрушевича (1830 -1901 рр). Тут народився його син – Президент ЗУНР Євген Петрушевич. 
8 вересня 2015 р.Б».
   Біля пам'ятної плити у пам'ять про величну подію керівники органів влади висадили молоді деревця червоної калини – одного з символів України.
  Варто відзначити, що до доброї справи долучилися Фонд порятунку церкви св.Параскеви, відділ культури та туризму Буської РДА, добродійники та небайдужі краяни. Гранітну глибу на місце встановлення привіз приватний  підприємець Антон Рудишин, а сам камінь – дарунок депутата районної ради Олега Мащака.
Інна ГОНЧАРУК
Відео Богдан ЛИТВИН

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ