суботу, 5 грудня 2015 р.

Вчора, до правоохоронців звернувся місцевий отець релігійної громади Української греко-католицької церкви, який виявив ознаки пограбування храму.

      «Після недільної відправи до вчорашнього дня (4 грудня) у церкву ніхто не заходив, – коментує ситуацію «Буському порталу» начальник Буського районного відділу поліції Василь Шевцов.  Вчора, отець виявив, що деякі церковні речі стоять не на своєму місці. Євангелія і чаші були на місці, зникли старі церковні книги та дерев’яна статуетка Ісуса Христа заввишки 80 см, яку виносили з церкви лише на великі пасхальні свята. Проникнення було через бокові двері, які були акуратно поставлені на місце. Священик який прийшов до церкви, він навіть не виявив відразу ознак злому».
   Буський відділ поліції порушив кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України – крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення, що завдала значної шкоди.
   Відомо, що у вівторок у селі Спасів Кам’янко-Бузького району, через бокові двері з місцевого храму викрали дерев’яну столітню фігурку Ісуса Христа. Аналізуючи цей випадок з випадком у Буському районі ймовірно це могли бути «гастролери», які цікавляться старовинними речами, що мають неабияку цінність. До прикладу, в селі Новий Ріпнів нещодавно зафіксовано проникнення в місцевий храм через бокові двері шляхом відваження замків. З тамтешнього храму нічого не викраденого. Очевидно «мисливці за старовинною» не знайшли нічого підходящого.
    Поліція просять мешканців Буського району повідомляти будь-яку інформацію, яка може допомогти встановити особи зловмисників.
/Буський медіа-портал/

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ