понеділок, 29 лютого 2016 р.

25 лютого у Комунікативному центрі Уряду за участю заступника Міністра освіти і науки України Павла Хобзея відбулась експертна зустріч на тему «Проект Дорожньої карти освітніх реформ на 2016-2020 роки».

    В роботі експертної групи Львівської області взяв участь Глуховецький Б. Л., керівник відділу освіти Буської РДА.
    Павло Хобзей зазначив, що важливо звернути увагу на ті елементи «Дорожньої карти освітньої реформи», які вже знайшли відображення проекту закону «Про освіту». Окрім того, заступник Міністра зупинився на питанні переходу до моделі 12-річної повної середньої освіти та зауважив, що кількість років навчання у школі не є головною складовою реформи. «Основними є питання змісту, методик, цінностей, процесу розвитку дітей та дії в цьому напрямку», – зазначив заступник Міністра. Як повідомив Павло Хобзей, до проекту закону «Про освіту» вносяться зміни щодо початкової освіти: її буде поділено на декілька циклів. «Перші два класи – це І-й цикл, де навчання та виховання подібне до дошкільних установ. ІІ-й – другий та третій класи, а четвертий та п’ятий класи є ІІІ циклом, у якому здійснюється перехід до гімназійної системи навчання», – пояснив заступник Міністра.
    Відносно пропозиції львівських освітян про рейтингування учасників освітнього процесу, Павло Хобзей повідомив, що у проекті закону «Про освіту» було прописано норму щодо інституційного аудиту, який торкатиметься, перш за все, навчальних закладів, які не показують задовільних результатів. На думку Павла Хобзея, створення загальноукраїнського рейтингу не буде об’єктивним, оскільки кожна область має свої критерії переваг і недоліків з питань організації освітнього процесу. Заступник Міністра також пояснив, що сертифікація вчителів повинна бути добровільною, а також стати мотиватором професійного росту.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ