середу, 30 березня 2016 р.

Уже більше десяти років на Львівщині продовжують облаштовувати лелечі домівки «євроремонтом». І щороку їх кількість збільшується. 

  За період з жовтня 2015 року по 18 березня 2016 року до повернення лелек на території Буського району встановили 10 платформ під лелечі гнізда – євроквартири для лелек. Про лелечий край дбають по-особливому, адже на гербі міста, на синьому тлі, зображено лелеку. Це своєрідний символ краю.
   Як відзначає начальник Буського РЕМу Микола Адамик, 10 гнізд на металевій основі працівники власними силами встановили у селах Соколя (3 шт.), Чаниж (2 шт.), Топорів (1 шт.), Острів (1шт.), Буськ (1 шт.), Заводське (1 шт.), Утішків (1 шт.).
  Надбужанський енергетик Ігор зізнається, що монтують залізну конструкцію близько чотирьох годин, у неї вкладають залишки старого гнізда, добудовують оселю мають самі лелеки (бузьки). Така практика від польських колег із встановлення платформ під лелечі гнізда вже добре прижилася на Львівщині і щороку їх кількість є рекордною.
   Рік за роком енергетики Буського РЕМу відстежують гнізда, що є в загрозливому стані й встановлюють для них основи-платформи. Переобладнуючи лелечі оселі, енергетики водночас захищають і птахів, і повітряні лінії електропередачі.
 19 березня надбужанці із нетерпінням зустріли прильоту лелек, сподіваючись, що цієї весни вони принесуть мир і без вагань заселять нові оселі.
Роман МАТВІЮК, фото автора

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ