середу, 25 травня 2016 р.

МВС передає у власність територіальної громаді міста Буськ, що на Львівщині багатостраждальний палац Бадені, закінчивши довгу історію бюрократичної тяганини з цього питання. Про це пише на сторінці у Фейсбук міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

    Палац збудували у 1810 році, та до 1876 він служив резиденцією вельможих осіб. У 1876 маєток перейшов у власність графа Бадені.
Радянську владу палац Бадені побачив лише після закінчення Другої Світової.     Саме тоді він перейшов у власність держави - міністерство оборони СРСР розмістило там казарми.
    Військова частина була розформована у 2004 році, та маєток простояв порожнім ще 5 років, після чого його передали на баланс МВС. У 2009 році МВС планувало зробити в ньому пункт для нелегальних мігрантів, але через сильний спротив з боку громадськості проект так і не відбувся.
    "І ось, нарешті, сьогодні бюрократи шести відомств здалися. Як на мене, Кабмін прийняв історичне рішення. Тепер палац буде використовуватися, як належне: він стане туристичним центром, відреставрованим музейним комплексом, буде берегти історію свого часу і міста, та радувати гостей", - йдеться у дописі Арсена Авакова.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ