пʼятницю, 27 травня 2016 р.


Сьогодні, 27 травня, у приміщенні Буської центральної районної бібліотеці ім. І. Котляревського за підтримки програми ЄС «Еразмус +» (Жан Моне) відбулося урочисте відкриття пункту європейської інформації (Пункт ЄІ). Участь в урочистості взяли: голова Буської райдержадміністрації Петро Мороз, голова районної ради Богдан Глова, держслужбовці відділу культури та туризму РДА, працівники ЦРБ, представники громадської організації «Товариство «Бужани», кореспонденти місцевих ЗМІ.

  Петро Мороз подякував координаторам проекту за реалізацію дуже корисної для мешканців району справи, адже бущани матимуть можливість отримати у пункті друковані матеріали з питань європейської історії та планів на перспективу, мати доступ до інформаційних ресурсів ЄС за допомогою мережі Інтернет, отримувати в зручний для себе час консультації з питань європейської інтеграції.
    Нагадаємо, у листопаді 2015 року УБА оголосила конкурс на участь у проекті. Заявки подали 163 бібліотеки з усіх областей України. Конкурсне журі відібрало 83 бібліотеки, у яких в 2016 році було створено пункти європейської інформації. Перемогу Буській бібліотеці забезпечила заявка ГО «ІНФОРМАЦІЙНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР МІСТА БУСЬК» з метою відновити діяльність Європейської організації міст-лелек (ESCO).
   До послуг відвідувачів Пункту діє інформаційна зона, що включає такі підрозділи: «Європейський Союз: історія розвитку», "Україна-ЄС: реалії та перспективи", "НАТО – безпека через партнерство".
  У Пункті створено папки-накопичувачі: документи з питань європейської інтеграції; відгуки про роботу ПЕІ.
Прес-служба Буської РДА

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ