середу, 16 листопада 2016 р.

Міжнаро́дний день толера́нтності – відзначається 16 листопада в усьому світі. Його запровадили у 1995 за рішенням ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості. У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної належності чи кольору шкіри. Ці принципи закріпили у Загальній декларації прав людини, що проголошує неприйняття усіх форм дискримінації, недопущення геноциду і покарання за нього. 

   Толерантність – це єдність у різноманітті. Толерантність не тільки моральний обов'язок, а й політична та правова потреба. Толерантність – це те, що уможливлює досягнення миру, сприяє переходу від війни до культури миру. Толерантність –  це не поступка, поблажливість чи потурання. Толерантність - це, передусім, активна позиція, що формується на основі визнання універсальних прав та основних свобод людини.                                                                       
  Сьогодні в Пункті європейської інформації, що створений при Буській центральній районній бібліотеці відбувся захід до Міжнародного дня толерантності «Толерантність як шлях до Європи».  Бібліотека – одна з територій толерантності. Учасниками акції були учні 8-Б ЗОШ №1 разом з вчителькою Цвях Лесею Ярославівною, бібліотекарі. Юнаки та дівчата були активними, розмірковували які риси притаманні толерантній та  інтолерантній особистості. На  листочках паперу написали, що треба  зробити, щоб школа стала «Простором толерантності», листочки наклеювали на символічний малюнок «Дерево толерантності».  
  Захід провела бібліотекар юнацької кафедри Буської ЦРБ Леся Цюпка.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ