середу, 22 березня 2017 р.

 Сьогодні світова спільнота відзначає  Всесвітній день води (Всесвітній день охорони водних ресурсів), проведення  якого у 1992 році  започатковано Генеральною Асамблеєю ООН з метою привернення уваги до  проблем,  пов’язаних з водним  фактором.

   Охорона і відродження водних ресурсів, поліпшення екологічного стану річок, струмків, джерел, ставків є одним з найголовніших завдань Буського управління водного господарства.
   Подорожуючи нашим краєм, на своєму шляху обов’язково натрапиш на річку.
 А їх на нашій території  протікає 14, загальною довжиною 224,3 км, з них: р.Західний Буг, дві  середніх – р.Зах.Бугу, р.Стир, а решта – малі. Відрегульованих  річок, які перебувають на балансі управліня  148,6 км, протяжність малих річок (більше 10 км) – 172,5 км, під річками і струмками (менше 10 км)  - 465 км.
       Крім того в районі нараховується 53 ставки, площею водного дзеркала 289,9805 га, з них:
-          в постійному користуванні  знаходиться  14 ставків, площею водного дзеркала –  126,3934 га;
-          в оренді – 14 ставків, площею водного дзеркала – 126,5600 га, з них: – 12 ставків, площею 113,1600 га, укладено договорів   на оренду водного дзеркала ставків;
-          на балансі органів місцевого самоврядування – 25 ставки, площею водного дзеркала – 37,0271 га.
             Вода не тільки джерело, вона і вічний двигун життя. Без неї  не можливе існування жодної живої істоти. У житті суспільства вода відіграє фундаментальну роль і має значну цінність. Ми плануємо  наші міста і поселення біля води, ми купаємося у воді, граємося, працюємо з водою. Наша економіка   збудована на силі води, продукти, що ми купуємо, їжа містить більшу або меншу частину води. Наше щоденне життя пов’язане з водою та сформоване нею.
       Отже, наявні водні ресурси, хоч вони і не значні, але при бережливому використанні забезпечують потребу населення та галузей економіки в повному обсязі.
     Проте, в останні роки завдяки виробничій діяльності людей та підвищенні середньорічної температури, запаси води у водних джерелах району зменшується. Якість питної води була і лишається в край актуальною і надзвичайно гострою.
             Саме тому хочеться  звернутись до людей , які прямо чи опосередковано пов’язані з тим, щоб всі  ми мали  безперебійний  доступ до чистої води, щоб насолоджувалися  чистими річками та озерами, щоб були захищені від страшних наслідків  водних стихій, щоб просто по – людські були щасливими від усвідомлення  того, щоб вільно  використовувати  воду та володіти нею, тому нам, як ніколи потрібно  бережливо відноситися до водних ресурсів, адже вода – це Джерело всього живого на Землі.
                  Служба водних ресурсів Буського УВГ

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ