вівторок, 14 березня 2017 р.

Ми чуємо, тебе, Тарасе, крізь століття 9 березня у Красненській ЗОШ №1 відбулось вшанування пам’яті Великого Кобзаря, де учні 5-10 класів читали поезію Тараса Шевченка, заходячи в кожен клас зокрема. 

  Звучали полум’яні Тарасові слова, які були яскравим підтвердженням любові учнів нашої школи до поезії Кобзаря, яка і сьогодні, через стільки років, є актуальною і допомагає нам боротися за нову Україну. Після уроків учні відвідали селищну бібліотеку, працівники якої провели веселу вікторину та розповіли цікаві історії про жінок в житті Шевченка. Яскравим продовженням Шевченкових днів став захід «Поклін Кобзарю», який підготували учні 9-А класу та їх класний керівник Кульчицька Галина Богданівна. 
  Дев’ятикласники продемонстрували сцени з життя письменника-художника. Цікавим доповненням стала сценка відвідин Петербурга. Окрасою заходу стали танці: український та бальний. На допомогу 9-А прийшли учні 6-Б класу, які відтворили сцени з дитячих років Шевченка, що дали змогу поринути в період кріпацтва та глибше зрозуміти важку долю дітей кріпаків. Отож і ми, вчителі – словесники, закликаємо своїх учнів розгорнути його священну книгу, вчитатися у ті поради, які він нам дав. Адже поезія Шевченка – це його душа, серце, надія і страждання. Його «Кобзар» − безсмертна, вічна книга нашого народу. Його твори і сьогодні актуальні. Іноді навіть здається, що писав він більше не для своїх сучасників, а для нас із вами: застерегти і направити на путь істинний правнуків своїх, бути народом, здатним сповнити те, до чого кликав Великий Кобзар. 
Юлія Роман-Ярошевська, вчитель 
української мови та літератури

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ