середу, 26 липня 2017 р.

Епопея щодо проведення перевірки ймовірних порушень земляних та будівельних робіт ПрАТ «Львівоблрибкомбінат» на території Буського району, пов’язаних  із забором води та використанням ставка для рибогосподарських потреб біля с. Острів, триває. Поліція відкрила кримінальне провадження, триває розслідування.

   Нагадаємо, у Буську районну раду надійшло звернення за підписом начальника Державної екологічної інспекції у Львівській області М.Маланича щодо виявлених порушень на території Буського району. Згідно скерування №288 здійснили виїзд на проведення позапланової перевірки ПрАТ «Львівоблрибкомбінат» за адресою місцезнаходження суб’єкта господарювання. Однак ПрАТ «Львівоблрибкомбінат» відмовилось допустити працівників Держекоінспекції до проведення вищезазначеної перевірки, про що складено відповідний акт. Проте з наявних матеріалів Держекоінспекція інформує, що ставок, площа якого 120 га знаходиться на території Красненської, Куткірської та Буської місцевих рад в користуванні ПрАТ «Львівоблрибкомбінат» без належно оформлених документів. Правовстановлюючі документи на земельні ділянки не переоформлено в установленому законодавством порядку, чим порушено ст..ст. 125, 126 Земельного кодексу України.
   З приводу цього голова Буської районної ради Богдан Глова скерував звернення від 22 червня 2017 року до прокурора Львівської області Квятківського Ю.В., керівника Радехівської місцевої прокуратури Процаку Л.Я., та до начальника УЗЕ у Львівській області, Прокурору Львівської області ДЗЕ НП України Галазу Р.І. щодо перевірки зазначеної інформації на предмет можливих ознак злочину для встановлення осіб винних у даних порушеннях та притягнути винних до відповідальності.
   І ось 20 липня 2017 року була підготовлена відповідь голові Буської райради від Радехівської прокуратури. Подаємо текст документа (на фото):
Шановний Богдане Володимировичу!
   Ваш лист, датований 22.06.2017 з приводу перевірки інформації на предмет можливого вчинення службовими особами ПрАТ «Львівський обласний виробничий рибний комбінат» кримінальних провопорушень, пов’язаних з неправомірним використанням земельних та водних ресурсів та з інших питань за наслідками виявлених порушень на території Буського району Львівської області Державною екологічною інспекцією у Львівській області Радехівською місцевою прокуратурою розглянуто.
   Інформую, що Буським відділом Радехівської місцевої прокуратури вивчено питання законності оформлення правовстановлюючих документів ПрАТ «Львівський обласний виробничий рибний комбінат» на водний об’єкт площею 120 га, розташований на території Красненської селищної, Куткірської сільської та Буської міської рад Буського району в ході якого опрацьовано договір оренди від 15.06.2004 земельної ділянки площею 47,2 га, укладеного між Буською районною державною адміністрацією та ПрАТ «Львівський обласний виробничий рибний комбінат» та зареєстровано за №04:04:449:00195 15.06.2004.
   З’ясовано, що вивказаний договір оренди укладено без проведення нормативної грошової оцінки земельної ділянки терміном на 25 років та суму річної орендної плати складає 3310,61 грн, що є порушенням вимог ч.1 ст.15, ст.21 Закону України «Про оренду землі», ст.13 Закону України «Про оцінку земель», ст.21, 202,203, 215, 267, 632, 653, 651 ЦК України.
   За наслідками вивчення питання законності оформлення правовстановлюючих документів ПрАТ «Львівський обласний виробничий рибний комбінат» Радехівською місцевою прокуратурою ініційовано питання пред’явлення позовної заяви в інтересах держави в особі Львівської обласної державної адміністрації до Буської районної державної адміністрації та ПрАТ «Львівський обласний виробничий рибний комбінат» про визнання недійсним договору оренди та зобов’язання повернути земельну ділянку.
   Разом з тим інформую, що 21.06.2017 СВ Буського ВП Кам’янка-Бузького ВП ГУ НП у Львівській області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за №12017140170000403 за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ст.356 КК України за фактом несанкціонованого проведення невстановленими особами ряду земляних та будівельних робіт на земельній ділянці р.Гологірка, в її прибережній смузі, зазначених у матеріалах перевірки Державної екологічної інспекції у Львівській області, які надійшли у Буське ВП Кам’янка-Бузького ВП ГУ НП у Львівській області 20.06.2017.
   На даний час досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні триває та перебуває на контролі Радехівської місцевої прокуратури.
   Крім цього, вказаний лист скеровано для долучення матеріалів кримінального провадження №12017140170000403 від 21.06.2017 для врахування наведених у ньому доводів під час проведення досудового розслідування, в тому числі з приводу реєстрації правовстановлючих документів на землю 30.12.2001.
   Про результати досудового розслідування Вас буде повідомлено відповідно до вимог ст.60 КПК України органом, який його проводить, а саме СВ Буського ВП Кам’янка-Бузького ВП ГУ НП у Львівській області.
  Одночасно роз’яснюю, що відповідно до вимог ст.303-307 КПК України рішення, дії чи бездіяльність слідчого в ході розслідування зазначеного кримінального провадження або прокурора можуть бути оскаржені Вами слідчому судді.
З повагою, заступник керівника Радехівської місцевої прокуратури 
молодший радник юстиції Р.Левицький».

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ