четвер, 29 березня 2018 р.

На запрошення голови Буської районної ради Богдана Глови допомогти вирішити складні питання Буського району в середу 28 березня приїхав голова фракції Народного Руху України у Львівській обласній раді Богдан Гагалюк. 

   Зокрема голова фракції НРУ допоміг вирішити питання проведення складних операцій та лікування більше десятка жителів Буського району, надавши жителям району біля 20 000 грн. матеріальної допомоги зі свого депутатського фонду. І це при тому, що Богдан Гагалюк не є депутатом обласної ради від мажоритарного округу Буського району. При зустрічі відчувалася повага зі сторони голови фракції обласної ради до голови Буської РО НРУ Богдана Глови.
  На зустріч з головою фракції Богдан Глова запросив представника ТзОВ «Барком», який попередньо звернувся до голови Буської райради з питанням ускладненого проїзду сільськогосподарської техніки по трасі Київ-Чоп. Зокрема представник Баркому пан Садовий зазначив, що на дозвіл з області потрібно чекати більше півмісяця. Дане питання повинно бути розв’язане на рівні голови Львіської ОДА та обласної поліції. Богдан Гагалюк пообіцяв підняти дане питання перед обласними очільниками.
  Обговорив голова фракції НРУ з сільським головою села Топорів питання аптеки в селі Топорів, яка до недавно перебувала у приміщенні обласної комунальної власності, також пообіцявши підняти дане питання перед обласними очільниками.
  Пожалівся Богдан Глова на те, що держава збільшила навантаження на місцеві бюджети. Зокрема з державного бюджету викинули фінансування енергоносіїв освіти та медицини і поклали це на районні бюджети, та бюджети об’єднаних ОТГ. Відповідно держава також припинила фінансування техпрацівників освіти, підвезення школярів до шкіл, техдопомогу в галузі освіти і дані видатки також поклала на районні бюджети, та бюджети об’єднаних ОТГ. А крапкою терпіння стало припинення фінансування з боку держави пільгових перевезень і покладання даних видатків на місцеві бюджети. Тобто, списки пільговиків затвердила Верховна Рада а платити за них повинні місцеві ради. Це таке вперше за всю незалежність України. А з пенсіонерами за віком ще цікавіше? Їх пільги на проїзд не затверджені жодним законом, а лише постановою Кабміну. Та коли Кабмін подав проект держбюджету на 2018 рік, то проігнорував свою власну постанову щодо пенсіонерів. Тобто, вперше не виділив під це грошей. То хто ж тепер захоче створювати об’єднані громади? По телебаченні не завжди об’єктивна інформація щодо цього. Богдан Гагалюк підтвердив, що серед більше тридцяти громад Львівської області самодостатніх тільки 6-7. У решту проблема з виплатою захищених статей. Але, про це не прийнято говорити, щоб не налякати інших створювати об’єднані громади.
  Богдан Глова запропонував те, про що волають інші голови місцевих рад, але їх не чують. Основний податок бюджетоутворення це ПДФО. Тобто податок з фізичних осіб. Раніше він розподілявся так: 25% місцева рада (сільська, селищна, міська), 60% районна та 15 обласна. Пізніше держава в сільської, селищної і міської (місто районного значення) ради забрала цей двадцятип’ятивідсотковий  податок і залишила місцевій раді 0. Голови місцевих рад просять повернути з цього податку хоча б 15 відсотків, тоді можна створювати громади. Тоді ОТГ отримає 60% ПДФО з району і +15 місцевого = 75% а не 60. Тоді можна покрити ті видатки, які на місцеві бюджети за останні 2 роки скинула держава. Тоді і пільговикам хватить і скорочувати освіту, медицину чи культуру не потрібно. Але держава наразі на це не йде. Богдан Гагалюк погодився з головою райради. Проте чи дослухаються до тих думок на верхах? Побачимо. 

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ