неділю, 25 листопада 2018 р.

З нагоди відзначення Всесвітнього дня інвалідів, який є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей з обмеженими фізичними можливостями, у актовій залі Буської дитячої музичної школи відбувся традиційний щорічний мистецький фестиваль «Повір у себе», організатором якого стала Асоціація інвалідів Бущини на чолі із своїм керівником Софією Климус.

  Свято розпочалося виконанням гімну України та гімну Буської районної асоціації інвалідів. Також було вшановано пам'ять воїнів АТО хвилиною мовчання. 
   З вітальними словами до присутніх членів Асоціації та спортивного клубу «Вікторія», батьків, бущан звернулися заступник голови Буської РДА Тетяна Сай, голова Буської районної ради Богдан Глова, начальник відділу соціального захисту населення Буської РДА Андрій Лащук та заступник голови Буської районної ради Роман Фурда. 
  Керівники запевнили, що й надалі допомагатимуть та всіляко підтримуватимуть організацію, подякували за титанічну працю багаторічному голові Асоціації Софії Якимівні Климус, висловили своє захоплення спортивними досягненнями чемпіонів паралімпійських ігор Антона Дацка та Віктора Дідуха, вручили подяки найактивнішим членам Асоціації.
  Зі сцени учасники свята дарували свої пісні, декламували вірші, розповідали гуморески, танцювали, за що отримували щирі оплески глядачів та подарунки від спонсорів. 
  Для присутніх виступили Вікторія та Софія Обірик, Олеся Мазур, Богданна Федишин, Мар’яна Ляльович, Тетяна Турчиняк, танцювальний колектив «Нові зірки» (керівник Мар’яна Цюпка), музичний керівник Асоціації Андрій Коник, волонтер Олександр Сарамсаков та його син Юліан і багато інших.
  Привітав також учасників заходу паралімпієць Антон Дацко. Саме асоціація, спортивний клуб «Вікторія» дали йому перший поштовх до занять спортом, а згодом до підкорення світових олімпійських вершин.
   Підбиваючи підсумки фестивалю, голова Буської районної асоціації інвалідів Софія Климус подякувала керівникам органів влади: Буській районній раді та адміністрації, Буській міській раді, Львівській обласній асоціації інвалідів, благодійникам, усім тим, хто в міру своїх можливостей повсякчас допомагає організації та неповносправним.
  Завершився захід спільним виконанням пісні «Многая літа».
Ведучами свята стали Мар'яна Ляльович та Христинка Наводілова.
 По завершенню заходу голова Асоціації інвалідів Буського району Софія Климус разом із заступником голови Буської районної ради Романом Фурдою завітали у село Заводське, де привітали членкиню Асоціації Пилипенко Пашу Іллічну з 90-річчям.
   Нагадаємо,  у 2017 році Буська районна асоціація інвалідів відзначила 25-ту річницю свого заснування. У Асоціації налічується більше 400 членів. Різноманітні секції, гуртки, навчання, поїздки на змагання – це те, на що спрямовує свою роботу асоціація. Щоденна праця над собою, підтримка один одного дають гарні плоди та віру у краще майбутнє.
/Буський медіа портал/

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ