середу, 16 жовтня 2019 р.

 
Міністерство юстиції через суд зобов’язало сільраду Андріївки Буського району змінити назву села, оскільки зараз вона викликає асоціацію з дрібним комуністичним діячем. У 2016 році село вже перейменували на Мармузовичі, але місцеві депутати швидко повернули назву Андріївка, пояснюючи це тим, що вона асоціюється не з керівником машино-тракторної станції І.М.Андреєвим, а з апостолом Андрієм Первозванним.

   У серпні 2016 року депутати сільради перейменували село знову в Андріївку, тільки цього разу на честь Андрія Первозванного. Через декілька тижнів аналогічне рішення про повернення Мармузовичам назви Андріївка прийняли депутати Буської районної ради, які звернулись до Львівської облради з проханням проголосувати за таке ж саме рішення. Але у Львівській облраді це питання досі не розглянули.
   Як повідомляє видання Захід нет, паралельно із цим на урядову гарячу лінію надійшло кілька скарг на сільраду Андріївки за невиконання закону про декомунізацію. Через ці скарги Мін'юст звернувся до Українського інституту національної пам’яті, який у липні 2019 року склав офіційний висновок про те, що назва Андріївка пропагує комуністичний режим. Зважаючи на це, Мін'юст подав судовий позов на сільраду з вимогою змінити назву і, як свідчить оприлюднене 15 жовтня рішення Львівського окружного адмінсуду, виграв цю справу.
  Суддя Львівського окружного адмісуду Роман Брильовський погодився з аргументами Мін'юсту і зобов’язав Андріївську сільську раду змінити назву так, щоб вона відповідала закону про декомунізацію. Це рішення ще не набуло законної сили, оскільки сільрада Андріївки впродовж 30 днів ще може подати на нього апеляцію.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ