вівторок, 22 січня 2019 р.


Саме під таким гаслом у НВК «Задвір’янська ЗОШ І – ІІІ ст..» відбулась урочиста лінійка з нагоди Дня Соборності України, яку підготували учні пластового гуртка  «Проліски».

    Сто років тому – 22 січня 1919 року – було проголошено Акт Злуки. Це була одна з найвизначніших подій доби Української революції 1917–1921 років. Ухвалення цього документа означало об’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. 
  Важкий шлях пройшла Україна, щоб здобути незалежність і соборність своїх земель. І сьогодні, можливо як ніколи раніше, потребує єдності всього українського народу. У своїх віршах учні оспівували любов до неньки України, її велич і красу.
Живи та міцній українська державо!   
Вмирали у битвах мільйони бійців,
Щоб стяг синьо-жовтий піднявсь величаво,
Й над Києвом стольним віки височів!
  Учні розповіли присутнім про події тих років, коли відбулось омріяне об’єднання розрізнених частин України в межах однієї держави. Відбувся перегляд документального відео 1919 року про Акт Злуки.
    Після завершення лінійки, учні школи разом з вчителями перейшли на площу перед пам’ятником Т. Г. Шевченку, де відбулась основне дійство цього дня. Діти розгорнули державні прапори, дружно взялись за руки, утворили символічний ланцюг єдності і всі разом заспівали державний гімн України.
     Ми повинні пам’ятати, що коли ми єдині - тоді ми сильні! 
Марія Збір, заступник директора з виховної роботи,
Олена Баран, педагог-організатор 

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ