субота, 13 квітня 2019 р.


12 квітня ми відзначаємо День Першої Пластової Присяги. У 1912 році перші юнацькі гуртки присягнули на вірність Богу та Україні, чим дали поштовх для розвитку організації аж на понад сотню років. Цього року весь пластовий загал відзначає вже 107-у річницю від дня складання Першої Пластової Присяги, а ми – 23 річницю створення станиці Красне Пласту НСОУ. 

  Ця подія дає нам можливість зустрітись в ці сонячні весняні дні зі старими друзями, надихнутися атмосферою особливих церемоніалів, а найголовніше, ми нагадуємо іншим і перш за все собі, що є членами організації, яка з кожним днем виховує та вишколює нове покоління свідомих та активних українців, дає поштовх для розвитку не лише самих себе, а й своєї Батьківщини. 
   На пластову акцію з’їхались 70 пластунів з різних куточків Буського району (Красне, Топорів, Полоничі, Задвір’я, Гумнисько, Петричі, Переволочна). Юнацтво приймав провід ДППП: комендант – пл. сен. Людмила Гураш, бунчужна – ст. пл. Олена Баран і писар - ст. пл. прих. Ірина Палка.
   Символічним було місце церемоніалів – біля пам’ятника Героям Українського Неба. Адже один із засновників пласту – Петро Франко був референтом летунства в Команді Української Галицької Армії у Красному. 
  На відкритті відбулось іменування новацтва та юнацтва станиці. Після церемоніалів відбулась теренова гра. Пластуни показали свої вміння орієнтуватися по карті, знання з історії Пласту та його засновників, патронів куренів станиці, пластовий закон.
   Після змагу відбулось закриття ДППП, де були нагородженні усі учасники акції. За результатами теренової гри: І місце розділили гурток «Проліски» (Задвір'я) та гурток «Бджілки» (Красне-2), ІІ місце - гурток «Леви» (Красне-2), ІІІ місце - «Сонечка» (Красне-1+Гумнисько). Решта учасників - за участь: «Мальви» (Петричі), «Леопарди» (Полоничі), «Маки» (Переволочна), «Беркут» (Топорів).
    На акцію приїхали поважні гості з подарунками для станиці: голова Буської РДА Петро Мороз, заступники голови РДА Тетяна Сай, Олег Ільків, заступник голови ради Роман Фурда, депутат Львівської обласної ради Петро Жукровський, представники з відділу освіти Галина Олійник, Богдан Глуховецький, Михайло Шимків. Людмила Гураш вручила всім подяки від станиці Красне, адже це люди, які вже протягом багатьох років активно долучаються до розвитку пластового руху у Буському районі.
    Провід акції висловлює щиру подяку виховникам пластових гуртків: Бабійчук Оксана, Максимів Ірина, Дзюба Оксана, Віра Крегул.
    13 квітня наші пластуни візьмуть участь у ДППП – 2019 у м. Львів,  та юнацтво із села Полтви (виховник ст. пл. Василь Джас) у м. Суми.
  Будь іскрою, як мрієш бачити багаття!
СКОБ!
Старшопластунка, Олена Баран

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ