пʼятницю, 16 серпня 2019 р.


За попередніми даними, цього року їх в Буському районі сяде за парти 572, що на 18 більше, ніж торік.

  Школярі навчатимуться за програмою Нової української школи (НУШ). За кошти районного бюджету та залишку освітньої субвенції їх забезпечать новими індивідуальними партами. А у класах будуть необхідні дидактичні матеріали та мультимедійна техніка, каже Буському медіа порталу начальник районного управління освіти Буської РДА Галина ОЛІЙНИК:
    «Вже здійснені всі закупівлі. По школах завезені парти. Їх закупили на три більше, ніж очікуємо першокласників, бо можливо серед навчального року ще прийдуть учні. Для вчителя закупили необхідні дидактичні матеріали (особливий тип наочного навчального посібника, переважно карти, таблиці, набори карток з текстом, цифрами або малюнками, реактиви, рослини тощо, які роздаються учням для самостійної роботи в класі і вдома або демонструються вчителем перед усім класом, - Ред.). У кабінетах обладнали робоче місця вчителя, придбавши ноутбук, принтер і ламінатор. Вже завершені всі ремонтні роботи в школах району. З 15 серпня здійснюється об'їзд шкіл з перевіркою їх готовності до навчального року».
    Нагадаємо, що на останній районній сесії  було розглянуто питання «Про внесення змін до показників районного бюджету Буського району на 2019 рік».   Зокрема в галузі освіти: 
31 тис. 300 грн. - виділено на ремонт автобусів;
300 тис. - на прилади обліку газу;
1 млн 555 тис. - підтвердили держсубвенцію на швидкісний INTERNET по школах;
33 тис. грн. - співфінансування на комп’ютери, що дозволило отримати обласну субвенцію в сумі 330 тис. грн;
417 тис. 900 грн. - підтвердили обласну субвенцію на ремонт вбиралень на що також було надано співфінансування з районного бюджету; 
257 тис 800 грн. - на ремонт котельні ДНЗ «Берізка» м. Буськ;
625 тис. грн. - підтвердили субвенцію по держсоцеконому на ремонт ДНЗ «Калинонька» в смт. Красне;
1 млн. 217 тис. 910 грн на опорні школи;
165 тис 725 грн. ремонт санвузлів у школах; 
329 тис 842 грн. покращення освіти тощо.
Роман МАТВІЮК

/Буський медіа портал/

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ