четвер, 15 серпня 2019 р.

У неділю, 25 серпня, у селі Куткір (вул.Львівська, 3) о 13 год. відбудеться урочисте відкриття музею видатної художниці Софії Караффи-Корбут, з нагоди 95-річчя від дня народження.

   Із січня 2018 року в селі Куткір діє на громадських засадах комунальний заклад – «Музей Софії Караффи-Корбут». Він постав завдяки тому ж таки Василеві Вальку, його колезі художнику Богдану Сікотовському та голові сільської ради Роману Желізку. Музей займає три кімнати площею 74 кв. м.; фонди налічують 335 одиниць збереження.
  У Куткорі художниця прожила багато років і тут похована. Вона проілюструвала кожну четверту дитячу книжку, що виходили свого часу в Україні.
   Працюючи багато років над оформленням книг, Софія Караффа-Корбут досягла вершин у мистецтві творення книги. Протягом 1961-2016 років вийшло у світ більше 60 книжок з її ілюстраціями загальним тиражем понад 7 млн. примірників. Внесок Софії Караффи-Корбут у мистецьку спадщину значний, вагомий. Вона займає достойне місце серед провідних європейських митців XX століття.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ