четвер, 11 червня 2015 р.

Про це під час роботи 42 сесії 6 скликання Буської районної ради повідомив депутат райради, голова Буського районного товариства пасічників Олег Ільків.

   Сьогодні в районі загинуло 60% бджолосімей. Окрім кліща Варроа, йде кліщ з Америки, який уже в Італії і в інших країнах. Та ще найбільшою проблемою є загибель бджіл у селах, де фермери безконтрольно обприскують посіви неякісними китайськими препаратами, одночасно знищуючи сотні тисяч цінних комах. Олег Ільків звернувся до керівників влади та відповідних інстанції з проханням не дати загинути бджолі.
  Як проінформував керівник апарату райдержадміністрації Євген Кичурчак, для вирішення цієї проблеми, буде запрошено фермерів і пасічників на спільне обговорення, де усі сторони зможуть розібратися у претензіях один до одного.

   Нагадаємо, що у 2012 році масове отруєння бджіл було зафіксовано у селах Куткір та Русилів, тоді в цих селах отруїли бджіл на 14 пасіках місцевих мешканців. Через злочинні дії представників Львівської птахофабрики, яка орендує в районі землі, постраждало чимало пасік місцевих жителів, які утримували десятки років бджіл. Тоді керівництво агрофірми визнало свою провину в тому, що не були, згідно із законом, попереджені та проінформовані пасічники довколишніх сіл, та погодилися відшкодувати збитки, завдані бджолярам отруєнням бджіл. Компенсація була смішною – по … 35 грн. на бджолосім’ю. Але й тої компенсації керівництво агрофірми не виплатила пасічникам, якби не було розголосу в пресі.
Роман МАТВІЮК
/Буський медіа портал/

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ