середу, 25 листопада 2015 р.

До села Нескучне Великоновосілківському району Донецької області, що за 40 км від зони бойових дій, сьогодні вирушила бузецька делегація, щоб прийняти участь у відзначенні 120-річчя Нескучненської школи.

    «Ця поїздка є у відповідь нашим донецьким друзям, які приїжджали улітку до Буська, – каже директор НВК «Буська ЗОШ І ст.-гімназії ім. Є.Петрушевича при ЛНУ ім.Івана Франка» Ольга Антонишин, яка разом з двома освітянами їде у Нескучне. – Враховуючи те, що Нескучненська школа і далі з нами підтримує тісний зв’язок, нас запросили на відзначення ювілею школи. Ми вирішили не відмовляти їм і підготували для них книжки, зошити, солодощі та вишитий рушник».
    З освітянами вирушили і голова районної організації ветеранів війни і праці Володимир Луженцов та бузецький фотокореспондент Мирослав Тимчишин (ініціатор поїздки).
   Для нашої делегації гості підготували насичену програму, яку наразі не розкривають. Відомо те, що з нашою делегацію виявив бажання зустрітися голова Великоновосілківської РДА.
   Настоятель церкви святої Параскеви отець Михайло помолився на нашу делегації і побажав миру. Отець нагадав, що саме школярка Вікторія, яка приїхала із Донеччини з групою школярів, прийняла рішення у Буську охреститись. Дівчині дали друге ім’я Параскева.
   На проводи делегації завітав голова Буської РДА Петро Мороз, який побажав щасливої дороги і приємних вражень.
/Буський медіа-портал/

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ