середу, 2 грудня 2015 р.

Позаду місцеві вибори, і ось на свою першу сесію 2 грудня зібралися 34 новообрані депутати Буської районної ради. 

   Перед відповідальним робочим моментом з обрання керівного складу райради, депутатський корпус представляє голова Буської районної виборчої комісії Любов Фалінська (на фото) та вітає депутатів і нагадує обранцям народу, що мають пам’ятати про довіру громад та працювати на благо людей. Після традиційного виконання Гімну України з благословенням та напутніми словами до усіх присутніх у залі звернулися отці Петро Салабай, Володимир Целень та Михайло Смачило. 
   Присягу було доручено виголосити найстаршому депутату 7 скликанняВолодимиру Пристачу, який користуючись нагодою, подякував Буській районній виборчій комісії за роботу та вручив голові комісії Любов Фалінській букет квітів. Тимчасова президія запропонувала склад мандатної та лічильної комісій, які приступили до роботи, засвідчивши легітимність сесії.
   До райради обрано депутатів від різних політичних сил – ВО «Батьківщина», БПП «Солідарність», ВО «Свобода», Народний рух України, УКРОП, Самопомоміч, Українська Республіканська партія.
   На посаду голови районної ради було подано дві кандидатури – Михайло Гаєвський та Богдан Глова. У своєму виступі кандидати на посаду зазначили, що будуть докладати максимум зусилля для організації роботи депутатського корпусу, співпраці з місцевими головами, залучення інвестицій тощо.
   Після кожного виступу кандидата на посаду голови районної ради у депутатів виникла низка питань. Кандидати на ці відповідальні пости виступили з баченням своїх подальших дій, розповіли, як вони працюватимуть на довірених їм посадах, відповіли на ряд запитань, поставлених депутатами.
    Далі таємним голосуванням депутати зробили свій вибір. При обранні голови райради депутати визначились так. «За» кандидата на посаду голови райради Михайла Гаєвського проголосувало   14 депутатів, «за» Богдана Глову – 19, не підтримав жодного – один кандидат.  У голосуванні взяло участь  34 обраних депутатів. 
   Новообраний голова подякував за роботу своєму попереднику Володимиру Замрозу, той у відповідь передав символічну булаву. Згодом уже новообраний голова райради запропонував кандидатуру свого заступника  Романа Фурду, учасника АТО. За нього голоси депутатів розподілилися так: «за»  - 17 і «проти» - 17 голосів. Таким чином, новообраний голова райради залишається на тиждень без заступника. Наступна сесія запланована на 10 грудня об 11 год.
   Також депутати розглянули та прийняли рішення про внесення змін до бюджету Буського району, в яких передбачено виділення додаткових коштів для одноразових виплат демобілізованим учасникам АТО.
/Буський медіа-портал/

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ