середу, 27 квітня 2016 р.

26 квітня виповнилося 30 років з часу наймасштабнішої світової техногенної катастрофи за весь час використання атомної енергетики – аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Серед її ліквідаторів – мешканці Буського району, які ціною свого життя, здоров’я захистили нас від ще більшого поширення радіації, більшість з них стали інвалідами, потребують уваги кожного з нас, соціального захисту від держави.

  У день цієї сумної для усіх нас дати віддати данину героям-ліквідаторам зібралася громадськість Бущини на захід-реквієм у актовій залі Буської ДМШ. Серед присутніх керівники РДА та районної ради Петро Мороз та Богдан Глова, народний депутат України Михайло Бондар, настоятель місцевого храму УГКЦ отець Андрій Баглай, мнсники, мешканці Бущини.
     Хвилиною мовчання та спільною молитвою учасники заходу вшанували пам'ять тих, хто загинув від радіоактивного випромінювання, був у перших рядах ліквідаторів аварії.
     На сцені ДМШ звучали жалісні мелодії та сумні пісні, горіли свічки, які нагадували про жахливу трагедію, яка спіткала українську землю у квітні 1986 року. 
   З словами подяки до присутніх ліквідаторів аварії та постраждалих звернулися голова райдержадміністрації Петро Мороз, голова районної ради Богдан Глова, народний депутат України Михайло Бондар.
    «Кожен з нас, жителів Буського району, висловлює глибоку шану та повагу ліквідаторам та рятівникам, пожежникам, військовослужбовцям, медичним працівникам, всім людям, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
   Тоді, у 1986 році, на заклик допомоги відгукнулося багато надбужанців, які ціною свого життя та здоров’я, ліквідовували наслідки трагедії. Ваш подвиг залишиться героїчною сторінкою у літописі людської мужності та навічно у пам’яті українського народу», - зазначив у своєму виступі очільник району Петро Мороз.
     Пам’ятні знаки народної пошани «За громадянський подвиг» і квіти отримали під час заходу ліквідатори аварії на ЧАЕС. Не забули організатори і про працівників МНС, які першими прийняли на себе удар фосфорної аварії, яка трапилася на залізничному перегоні в с. Ожидів в липні 2007 року.
    Невеликий, проте змістовний тематичний концерт організували для усіх учасників акції працівники культури району.
   Вели захід Любов Огороднік і Ірина Калиновська.
Буська РДА

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ