вівторок, 8 листопада 2016 р.

Героїв пам’ятаємо завжди. В ніч з 31 жовтня на 1 листопада вшановуємо подвиг Січових Стрільців, які, не проливши жодної краплини крові, повністю захопили владу у Львові та проголосили ЗУНР. Пластуни Станиці Красне відзначають  День Листопадового Зриву традиційно дводенною акцією. Цими вихідними нас гостинно запросили в невелике село Полтву Буського району. Привітати усіх учасників дійства приїхали шановані гості – керівник відділу освіти Буської РДА Богдан Глуховецький, голова районної ради Богдан Глова, сільський голова Полтви Ростислав Вірста, парох місцевого храму отець Михайло Льода.

  Місцеве юнацтво під керівництвом виховника, старшопластуна Василя, зорганізувало теренову гру, для виконання якої було потрібно не лише знати історію, але й проявити різні вмілості. Поряд з юними пластунами  виховники теж випробували свої сили. І таки вистояли! Приємною несподіванкою було те, що пластуни могли не лише переночувати у приміщенні теплої школи, а й повчитись цікавих майстерок у місцевих вчителів, які з радістю поділилися своїми знаннями та вміннями. Смачний куліш був невід'ємним атрибутом дійства, адже готували його спільними зусиллями пластуни, вчителі та місцеві мешканці. Тай смакував він надзвичайно після насиченого подіями дня.
  Хочу зазначити, що протягом усієї акції жоден із учасників не був без діла. Інтелектуальний змаг, пісні та розваги при ватрі, нічний алярм з іменуванням пластунів-прихильників, недільне відвідання Богослужіння у місцевому храмі Покрови Пресвятої Богородиці – усе це гармонійно доповнювало дійство під назвою «Листопадовий Зрив». Хочу щиро подякувати усім небайдужим, які долучились до організації та проведення цієї акції. 

  Наталія Сапріянчук, старшопластунка, 
референт УСП та УПС Станиці Красне Пласту НСОУ

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ