вівторок, 11 квітня 2017 р.

Щорічне святкування Дня Першої Пластової Присяги відбувалося біля пам’ятника Івану Франку у Львові. Ми не зрадили традиції і також долучилися до численної пластової родини. 

  Врочисті церемоніали проводили кращі серед кращих. Зовсім маленькі пташата, серйозні новаки, веселі та водночас стривожені юнаки та юначки, поважні старшопластуни та сеньйори – усі вони разом створили те незабутнє відчуття єдності, любові та вірності Богові та Україні. Юнацтво Станиці Красне складало свою Пластову присягу. Серед них були: Святослав Михайлюк, Вікторія Подолюк, Юлія Падковська, Марта Кріль, Вікторія Адамович, Анастасія Башко, Арсенія Барановська, Марта Дзівінська, Василина Козловська, Христина Козловська, Ірина Галась, Мар’яна Кардаш, Максим Козіцький. Цього моменту вони чекали зі щемом у серці. А дехто переборов хвилювання лише після завершення церемоніалу. 
  Варто зазначити й тих, хто у вихідний передсвятковий день залишив затишні домівки разом із всіма клопотами та долучився до 105–ої річниці ДППП: пластуни з Петрич (виховник Оксана Дзюба), Задвір’я (виховник Олена Баран), Полтви (виховник Василь Джас), Красного (виховник Людмила Гураш) та Заводського (виховник Наталія Сапріянчук). Врочистий вимарш центром міста до Личаківського кладовища привертав увагу багатьох. 
  Найцікавіше було спостерігати за реакцією іноземців на дане дійство, яке супроводжували звуки барабанів. Завдяки сприянню керівника відділу освіти Буської РДА Богдана Глуховецького ми мали змогу не лише взяти участь у святкуванні Дня Першої Пластової Присяги, а також і відвідати музей генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича (Тараса Чупринки), що у Білогорщі.

Наталія Сапріянчук

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ