вівторок, 20 лютого 2018 р.

Віче у Буську біля меморіалу Героїв Небесної Сотні розпочалося з виконання Гімну України. Надалі учасники акції хвилиною мовчання вшанували усіх українців, які загинули на Майдані у Києві взимку 2014 року та військовослужбовців, які полягли від рук російських терористів, захищаючи територіальну цілісність України на сході нашої держави.

   Перед учасниками віча виступили учасники подій на київському майдані 2014 року, серед них: заступник голови Буської районної ради Роман Фурда, учасник АТО Володимир Скіра.  З представників влади слово мали голова Буської РДА Петро Мороз та народний депутат України Михайло Бондар.
   Участь у акції також взяли: голова райради Богдан Глова, депутат Львівської облради Петро Жукровський, учасники Майдану і АТО, представники громадських організацій, учнівська молодь. Панахиду за українськими Героями відслужили о.Петро Салабай і о.Михайло Смачило, а керівники району встановили до пам’ятного знаку Небесній Сотні корзину квітів і лампадки.
 Під час заходу старшокласники Буської ЗОШ №2 відтворили у часі хронологію тогочасних подій у Києві, а вокальний гурт духовної пісні "Кво Вадіс" виконав авторську пісню про Майдан о.Ярослава Лозового. Ведучою заходу була методист РНД Любов Огороднік.    

  Завершився віче-реквієм спільним виконанням церковного гімну «Боже, великий, єдиний...»
Фото: Роман МАТВІЮК

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ