неділю, 8 липня 2018 р.


Депутат Львівської облради просить зобов’язати Красненську селищну раду знайти кошти для ремонту пішохідного моста через річку Гологірка, який знаходиться не на балансі жодної структури.

  Депутат облради Петро Жукровський відреагував на численні звернення громади щодо проблеми  та направив депутатське звернення голові Буської РДА П.Морозу щодо бездіяльності місцевої влади у питанні ремонту аварійного моста через річку Гологірка (поруч із залізничним  мостом та в смузі відводу землі Укрзалізниці), який з’єднує смт.Красне із сусідніми селами (с.Острів, с.Куткір та інші).
  У зверненні йдеться: «Щодня сотні людей пішки долають цей смертельно небезпечний міст, щоб потрапити з смт.Красне в сусідні села та в зворотньому порядку. Красненська селищна рада не в змозі вирішити дане питання, оскільки не володіє інформацією  про балансоутримувача даного моста.
Щоденний ризик з боку літніх людей, молоді, дітей рано чи пізно може привести до непоправного – травмування чи загибелі людей. Це створює передумови до зневіри серед людей в тверду позицію держави щодо їх захисту».
   Депутат Жукровський попросив голову РДА спільно з органами влади (РДА, селищної ради, відділ Держгеокадастру у Буському районі) та Регіонально філією «Львівська залізниця» визначити балансоутримувача (чи замовника будівництва) моста, а також напрацювати механізм та забезпечити передачу моста та баланс Красненській селищній раді. Депутат просить зобов’язати рішенням комісії ТЕБ та НС чи в інший спосіб Красненську селищну раду відшукати джерела фінансування для проведення ремонту даного моста.
  Нагадаємо, «Буський медіа портал» писав, «У Красномумісток через річку у аварійному стані несе загрозу життю». Після публікації у селище приїжджали журналісти телеканалу НТН програми «Свідок», які зняли відповідний сюжет про людську проблему. Згодом сюжет показали і на телеканалі ІНТЕР. Тоді у коментарі для телеканалу селищний голова Красного Микола Чучман розповів, що міст взагалі ні на карті, ні на балансі селищної ради не існує, а до селищної ради ніхто із мешканців не писав жодного звернення чи заяви. В «Укрзалізниці» також відхрестились від даного містка.
  Наразі поки місцева влада займається підготовкою до наступних виборів, мешканці у соціальній мережі Facebook висловили готовність зібратись і докласти спільних зусиль для вирішення проблеми. Хтось запропонував надати декілька дерев’яних дошок, а дехто готовий прийти і власноруч допомогти забивати цвяхи.
   Нерозуміння владою на місцевому рівні рівні людських проблем, чиновницька стіна несприйняття викликають обурення простих людей, які разом із своїми дітьми щодня користуючись містком ризикують власним життя. Але людський терпець – не безмежний. 

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ