пʼятницю, 11 січня 2019 р.

Сьогодні, керівництво Львівської обласної адміністрації, районної ради, райдержадміністрації та громадськість зібралися біля могили останнього головнокомандувача УПА Василя Кука у смт.Красне, аби вшанувати його світлу пам’ять, помолитися за усіх українців, які віддали своє життя у боротьбі за Українську державу.


  Біля меморіалу "Борцям за волю України", розташованому на його малій батьківщині – в селі Красне відбулося громадське віче та молебень з нагоди 106-річниці від дня народження. Покласти квіти до могили Василя Кука прибули представники обласної влади, ветеранських організацій, "Пласту" та ін.
   Панахиду біля могили генерал-хорунжого провели настоятелі місцевих храмів отці Юрій Толочний та Степан Жукровський.
   З промовами до учасників акції звернулись заступник начальника апарату Львівської ОДА Оксана Томащук, народний депутат України Михайло Бондар, голова Буської районної ради Богдан Глова та голова РО Братства ветеранів ОУН-УПА Мар’ян Длугош.
   Завершився захід спільним виконанням Гімну українських націоналістів та низки колядок.
  Опісля усі бажаючі мали нагоду побувати на екскурсії у краєзнавчому музеї Красного, де експонуються власні речі Василя Степановича, які передали після його смерті до музею рідні та близькі. Для гостей окрім екскурсії музеєм було запропоновано подивитись фільм про Василя Кука.
фото Роман Матвіюк/Буський медіа портал

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ