понеділок, 13 липня 2015 р.

Учора у с. Сприня Самбірського району Львівської області в атмосфері патріотизму, піднесення українського духу відзначили 71 річницю створення тут Української Головної Визвольної Ради (УГВР) – органу політичного керівництва українським визвольним рухом, який оголосив себе «Верховним органом українського народу в його революційно-визвольній боротьбі (Тимчасовий устрій УГВР) проти більшовиків та фашистів».

   До цього історичного для Самбірщини та України місця чисельно з’їхалися сивочолі ветерани з головою крайового Братства ОУН-УПА Олесем Гуменюком. Серед них і делегація нашого району, яку організував голова Буського Братства ОУН-УПА, заступник голови Львівського крайового Братства Мар’ян Длугош.
   Віддати пошану героїчному поколінню прибули голова ОДА Олег Синютка, представники влади та громадськості Самбірщини, Мостиського, Городоцького, Старосамбірського та інших районів, лідери та активісти громадських і політичних організацій, пластуни, рої-команди – учасники другої військово-патріотичної гри «Ігри Нескорених», а також просто небайдужі до нашої історії.
   Біля пам’ятника засновникам УГВР священики відслужили поминальну панахиду за борцями за незалежність України. 
   Власне, після покладання квітів до підніжжя пам’ятника засновникам УГВР, прийняття пластунами присяги, відбулося урочисте віче. Виступаючі віддавали належну пошану борцям за незалежність України в минулому, але й серйозно їх тривожило неспокійне сьогодення. Не оминули й найновіших драматичних подій у закарпатському Мукачевому.
   На віче була присутня і дочка Президента, діяча УНР Кирила Осьмака Наталія.
  Присутні мали змогу оглянути експозицію музею-криївки, послухати концерт, в якому звучали національно-патріотичні пісні.
Знімки Романа Матвіюка

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ