середа, 6 січня 2016 р.

У рамках програми шкільного предмету «Захист Вітчизни», за ініціативи ветеранської організації Буського району спільно з районним відділом освіти, для школярів Топорівської, Тур’янської та Сторонибабської шкіл, 4 січня 2016 року, було проведено екскурсію (практичне заняття) у навчальний центр Національної гвардії України, який розташований у місті Золочів.

   Куратором поїздки став голова ветеранської організації Буського району Володимир Луженцов, який напередодні цього домовився з військовими командирами двох частин щодо організації поїздки школярів у бойові частини для показу і проведення військово-патріотичної роботи. У цьому його підтримали та допомогли відділ освіти Буської РДА (забезпечив транспортом) та Буський лісгосп (виділили пальне).
  Поїздка у Навчальний центр Національної гвардії України не була дарма вибрана, адже там утворилася нова частина окремого ремонтно-відновлювального полку Озброєння Збройних Сил України. Саме ця частина займається ремонтом бойової техніки, яку привозять зі сходу країни.
     У Золочеві наших старшокласників зустріло командування частин. Перед екскурсією військові керівники, ветерани разом зі школярами поклали квіти до Меморіалу воїнам-визволителям. 

   Старшокласникам показали патріотичний фільм, в якому показано новітнє озброєння, яке зараз знаходиться у тамтешніх військових частинах. Після цього було цікаво продемонстровано інженерно-саперний підрозділ, який виявляє, знешкоджує та встановлює вибухові пристрої: чи то у сірниковій коробці, чи навіть у батоні хліба. Разом зі своїми педагогами шкільного предмету, школярі змогли побачити процес роботи кінологічної служби. Для гостей тут приготували й смачний обід. Опісля делегація вирушила у другу військову частину, де заступник командира полку показав бойову техніку, яка ремонтується в частині, зокрема, БТРи, танки, гранати, гармати тощо.
   Командири військових частин розповіли майбутнім випускникам шкіл щодо служби в армії за контрактом та умов поступлення до вишу. З приводу цього, Рада ветеранів Буського району вже планує організувати у Буську круглий стіл між молоддю та військовими зі Львова, Бродів та Золочева щодо можливості служби за контрактом. Адже служба за контрактом – сьогодні непогана альтернатива цивільній професії. Якщо ви не задоволені своїм матеріальним становищем і обраним місцем праці, то варто спробувати реалізувати себе у війську. Немаловажна і інша сторона – добра оплата праці. З 1 січня зарплата у війську має бути від семи тисяч. Для тих, хто йде на контрактну службу, передбачено цілу низку пільг, соціальний захист, медичне обслуговування.
      Користуючись нагодою, голова ветеранської організації Буського району Володимир Луженцов, керівник відділу освіти Буської РДА Богдан Глуховецький та патріотична молодь району висловлюють щиру подяку начальнику Навчального центру Нацгвардії полковнику Михайлу Вікторовичу Кулику і командиру окремого-ремонтного відновленого полку полковнику Юрію Петровичу Примаченку за допомогу і проведення цікавої та змістовної екскурсії військовими частинами.
Роман МАТВІЮК
/Буський медіа портал/

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ